Šport
26 ogledov

Predsednik Wade vsem športnikom obljublja trenutek slave

Valerie Adams, suvanje krogle, olimpijske igre v londonu 2012 EPA
Število športnikov, ki so prijeli svoja odličja naknadno zaradi dopingiranih tekmecev, se vsako leto povečuje. "Čisti" atleti pa so bili oropani priložnosti, da bi svoje odličje praznovali na velikem odru, to jim sedaj obljublja predsednik Wade Sir Craig Reedie.

Eden najlepših trenutkov športnikov je tedaj,  ko po zmagi lahko stopijo na oder za zmagovalce in jim gledalci ploskajo ter zazveni njihova himna (v primeru zmage, seveda). Športniki, ki pa dobijo odličje izročeno naknadno, ker je kak drug atlet uporabljal nedovoljene substance, pa tega trenutka nikoli niso morali uživati.

Zato se je predsednik Mednarodne protidopinške organizacije Wada Sir Craig Reedie odločil, da bo nastopil čas za te atlete na naslednjih Olimpijskih igrah v Riu prihodnje leto. "Poskrbeli bomo za to, da bodo odličja ponovno predana v temu primernem okolju," je obljubil Reedie, ki deluje tudi kot podpredsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja.

Podrobnosti proslave za športnike, ki so ali bodo naknadno prijeli odličje, Reedie še ni razkril. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.