Preiskujejo Luko Modrića

Foto: EPA
Foto: EPA
Luka Modrić je naslednji v vrsti nogometašev, katerih ime se je pojavilo v sklopu razkritij pod imenom Football Leaks. Nogometaša preiskuje španska policija.
Oglej si celoten članek

Luka Modrić naj bi se, po pisanju El Munda, izognil plačilu več milijonov evrov davka. Sumijo ga, da se je s poslovanjem prek luksemburškega podjetja izognil plačilu davka v letih 2013 in 2014.

Preiskava, ki jo vodijo španski organi pregona, bo pokazala, ali je v razkritju kaj resnice ali ne. Zagotovo mu ne govori v prid dejstvo, da so ga v preteklosti že preiskovali hrvaški davčni organi v povezavi s sumljivimi posli Zdravka Mamića. 

Modrić ni edini

Poleg Luke Modrića, naj bi se plačilu davka poskušali izogniti tudi Cristiano Ronaldo, Neymar, Mascherano in Samuel Eto`. Slednji naj bi ustanovil vrsto podjetij za izogibanje plačilu davkov v dobrih desetih letih, ko je igral v Španiji. Španski tožilci od Kamerunca zahtevaho plačilo 18 milijonov evrov kazni, od sodišča pa pričakujejo, da mu bo dosodilo zaporno kazen v višini deset let. 

Na seznamu so tudi trenerji in agenti, med njimi tudi Jose Mourinho in njegov menedžer Jorge Mendes. Milijone naj bi "skrili" v davčnih oazah na Deviških otokih,  v Švici, Panami, na Jerseyju in tudi na Irskem. 

V več kot 18 milijonov dokumentih naj bi bili tudi zapisi o drugih kaznivih dejanjih, povezanih z nogometnim poslom, od utajevanja davkov, mafijskih povezav, izkoriščanja mladoletnikov do prostitucije. V prihodnjih dneh naj bi evropski mediji, med drugimi El Mundo in Der Spiegel, objavili nove podatke. 

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:18 6. December 2016.

    Krivi so tudi klubi "delodajalci"

  • 10:28 6. December 2016.

    to mi ne gre več v glavo...al res noben ne plačuje al so nesposobni al je pa to samo medijska …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.