Šport > Nogomet
98 ogledov

Preiskujejo Luko Modrića

luka modrić EPA
Luka Modrić je naslednji v vrsti nogometašev, katerih ime se je pojavilo v sklopu razkritij pod imenom Football Leaks. Nogometaša preiskuje španska policija.

Luka Modrić naj bi se, po pisanju El Munda, izognil plačilu več milijonov evrov davka. Sumijo ga, da se je s poslovanjem prek luksemburškega podjetja izognil plačilu davka v letih 2013 in 2014.

Preiskava, ki jo vodijo španski organi pregona, bo pokazala, ali je v razkritju kaj resnice ali ne. Zagotovo mu ne govori v prid dejstvo, da so ga v preteklosti že preiskovali hrvaški davčni organi v povezavi s sumljivimi posli Zdravka Mamića. 

Modrić ni edini

Poleg Luke Modrića, naj bi se plačilu davka poskušali izogniti tudi Cristiano Ronaldo, Neymar, Mascherano in Samuel Eto`. Slednji naj bi ustanovil vrsto podjetij za izogibanje plačilu davkov v dobrih desetih letih, ko je igral v Španiji. Španski tožilci od Kamerunca zahtevaho plačilo 18 milijonov evrov kazni, od sodišča pa pričakujejo, da mu bo dosodilo zaporno kazen v višini deset let. 

Na seznamu so tudi trenerji in agenti, med njimi tudi Jose Mourinho in njegov menedžer Jorge Mendes. Milijone naj bi "skrili" v davčnih oazah na Deviških otokih,  v Švici, Panami, na Jerseyju in tudi na Irskem. 

V več kot 18 milijonov dokumentih naj bi bili tudi zapisi o drugih kaznivih dejanjih, povezanih z nogometnim poslom, od utajevanja davkov, mafijskih povezav, izkoriščanja mladoletnikov do prostitucije. V prihodnjih dneh naj bi evropski mediji, med drugimi El Mundo in Der Spiegel, objavili nove podatke. 

 

 
Komentarjev 2
  • uni65 13:18 06.december 2016.

    Krivi so tudi klubi "delodajalci"

  • mihatirs 10:28 06.december 2016.

    to mi ne gre več v glavo...al res noben ne plačuje al so nesposobni al je pa to samo medijska gonja proti ta bogatim