Premierligaški as zaradi počene lobanje končal z nogometom... Zdaj se vrača!

Foto: Epa
Foto: Epa
Nekdanji Tottenhamov zvezdnik je pred dvema letoma na tekmi svojega Hulla s Chelseajem doživel veliko nesrečo, ko mu je v enem izmed zračnih dvobojev počila lobanja. Ryan Mason je zaradi poškodbe moral celo končati z nogometom, a se po dveh letih ponovno vrača k svoji prvi ljubezni.
Oglej si celoten članek

Pri zgolj 26 letih je moral Ryan Mason sprejeti najbolj žalostno odločitev svojega življenja. Po nasvetu zdravnikov se je nogometno upokojil, potem ko sta na tekmi Premierlige med njegovim Hullom in Chelseajem z Garyjem Cahillom nesrečno trčila z glavama, pri čemer je Masonu počila lobanja.

Foto: Profimedia Ryan Mason

"Med operacijo so mi v glavo vstavili 14 kovinskih ploščic ter jih povezali z 28 vijaki. Na glavi sem imel kar 45 šivov, ostala mi je 15 cm dolga brazgotina. Niti najmanj ugodno ni bilo niti odstranjevanje teh šivov. Ko me začne boleti glava, je bolečina neizdržljiva. Na desni strani glave sem imel poškodovane čisto vse živce, tako da so me morali hraniti kar deset dni," se neprijetne izkušnje spominja Mason.

Udarec v glavo Igralec se bori za življenje

Mason je na premierligaški tekmi 22. 1. 2017 med Hull Cityjem in Chelseajem v 20. minuti pri skoku doživel trčenje z glavama z nasprotnim branilcem Garyjem Cahillom ter je kot pokošen obležal na igrišču. Vsem je bilo v trenutku jasno, da se je zgodilo nekaj groznega. Soigralci so kot nori začeli mahati zdravniški službi, naj priteče na pomoč, med tem pa se je pretreseni Mason poizkušal vstati, a mu soigralci, ki so videli, kaj se je zgodilo z njegovo lobanjo, tega niso dopustili ter so ga zadržali na tleh, kjer je hitro prejel zdravniško pomoč.

Foto: Profimedia ryan mason

"Prvi trije meseci po poškodbi so bili najhujši. Vsakič, ko sem premaknil glavo, se mi je začelo vrteti. V glavi sem imel stalni pritisk," se spominja incidenta nekdaj eden največjih talentov londonskega Tottenhama.

Nesrečnik Takšno je stanje po operaciji glave

Mason se je bil primoran odreči nogometu, po več kot dveh letih od tragične poškodbe pa so se v medijih na temo o Ryanu Masonu končno spet pojavile vzpodbudne ter vesele novice.

Masonu, ki je otrok Tottenhama, in je za klub iz severnega Londona zaigral na 70 tekmah, preden ga je Mauricio Pochettino za 13 milijonov funtov prodal v Hull, so Spurs ponudili mesto trenerja mlajših kategorij na njihovi akademiji. Mason se bo tako po dolgi borbi končno spet lahko vrnil na nogometna igrišča.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.