Preminil kralj blokad

Foto: Žurnal24 Manute Bol se je boril za pravice svojih zatiranih rojakov v Sudanu. (Foto: Reut

Your browser doesn’t support HTML5 video

V soboto je v 48. letu starosti preminil legendarni košarkar in eden najboljših blokerjev v zgodovini NBA, Manute Bol. V videu si lahko ogledate nekaj njegovih nepozabnih obrambnih akcij.
Oglej si celoten članek
V zavihku "video" si lahko ogledate nekaj neverjetnih akcij kralja blokad, Manuteja Bola.

V soboto je v poznih večernih urah v 48. letu starosti preminil Manute Bol, najvišji košarkar v zgodovini lige NBA. Sudanski velikan je v najmočnejši košarkarski ligi vseh časov odigral 10 sezon, zaradi uspešne igre v obrambi pa se ga je prijel nadimek "kralj blokad". Po poročanju ameriških medijev naj bi ga v univerzitetni bolnišnici v Virginiji zdravili zaradi težav z ledvicami in hude bolezni kože, toda vzroka smrtni v bolnišnici niso želeli razkriti.

Bol, ki je igral za Washington, Golden State, Philadelphio in Miami, je svojo kariero zaključil leta 1995, na večni lestvici blokerjev pa je - s 3,3 blokade na tekmo - pristal na drugem mestu. 231 centimetra visoki Sudanec je skupaj z Romunom Gheorghejem Muresanom najvišji košarkar v zgodovini NBA, po končani karieri pa se je prelevil v borca za človekove pravice in se zavzemal za umiritev razmer v svoji domovini.

"Bil je človek, ki se je neprestano trudil svet okoli sebe narediti boljšim," je med drugim v izjavi za javnost zapisal Ed Stefanski, predsednik Philadelphie 76ers.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.