Šport > Košarka
17 ogledov

Preminil kralj blokad

Manute Bol se je boril za pravice svojih zatiranih rojakov v Sudanu. (Foto: Reut
1/2
Žurnal24 main
V soboto je v 48. letu starosti preminil legendarni košarkar in eden najboljših blokerjev v zgodovini NBA, Manute Bol. V videu si lahko ogledate nekaj njegovih nepozabnih obrambnih akcij.
V zavihku "video" si lahko ogledate nekaj neverjetnih akcij kralja blokad, Manuteja Bola.

V soboto je v poznih večernih urah v 48. letu starosti preminil Manute Bol, najvišji košarkar v zgodovini lige NBA. Sudanski velikan je v najmočnejši košarkarski ligi vseh časov odigral 10 sezon, zaradi uspešne igre v obrambi pa se ga je prijel nadimek "kralj blokad". Po poročanju ameriških medijev naj bi ga v univerzitetni bolnišnici v Virginiji zdravili zaradi težav z ledvicami in hude bolezni kože, toda vzroka smrtni v bolnišnici niso želeli razkriti.

Bol, ki je igral za Washington, Golden State, Philadelphio in Miami, je svojo kariero zaključil leta 1995, na večni lestvici blokerjev pa je - s 3,3 blokade na tekmo - pristal na drugem mestu. 231 centimetra visoki Sudanec je skupaj z Romunom Gheorghejem Muresanom najvišji košarkar v zgodovini NBA, po končani karieri pa se je prelevil v borca za človekove pravice in se zavzemal za umiritev razmer v svoji domovini.

"Bil je človek, ki se je neprestano trudil svet okoli sebe narediti boljšim," je med drugim v izjavi za javnost zapisal Ed Stefanski, predsednik Philadelphie 76ers.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.