Preminila nogometna legenda bivše Jugoslavije

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Nogometni klub Željezničar je izgubil enega svojih največjih nogometašev vseh časov.
Oglej si celoten članek

Nekdanji generalni sekretar bosanskega velikana Željezničarja Zdenko Jelić je za bosanske medije razkril žalostno novico, da je preminil Hajrudin "Rutko" Saračević, eden največjih nogometašev sarajevskega Željezničarja vseh časov. Novico je kasneje potrdil tudi klub.

Saračević je preminil v petek zjutraj, po svoji lastni želji pa bo kremiran in pokopan v ZDA, kjer je preživel zadnja leta svojega življenja.

Bil je prava legenda jugoslovanskega nogometa, saj je bil praktično celotno kariero zvest svojemu Željezničarju, za katerega je debitiral pri osemnajstih letih. Eno sezono je kot posojen nogometaš nastopal le še za Borac iz Banja Luke.

xxx

Za Plave je nastopal kar petnajst let in je eden izmed rekorderjev kluba po številu nastopov. Za svoj matični klub je zbral 339 nastopov, kljub poziciji branilca pa je dosegel tudi 27 zadetkov.

Bil je dolgoletni kapetan Željezničara ter del generacije, ki je leta 1972 osvojila naslov jugoslovanskega prvaka. Po končani karieri je postal trener mlajših selekcij kluba. 

Željezničar je tako v vsega treh mesecih in pol po smrti Ivice Osima izgubil še svojo drugo veliko legendo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:21 18. September 2022.

    Amazon je za vsak teden spletnega dela od doma plačal od 6000 do 10.000 evrov. Za prvi mesec sem od …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.