Šport > Nogomet
56198 ogledov

Preminila nogometna legenda bivše Jugoslavije

Hajrudin Saračević Reševalni pas/Twitter
Nogometni klub Željezničar je izgubil enega svojih največjih nogometašev vseh časov.

Nekdanji generalni sekretar bosanskega velikana Željezničarja Zdenko Jelić je za bosanske medije razkril žalostno novico, da je preminil Hajrudin "Rutko" Saračević, eden največjih nogometašev sarajevskega Željezničarja vseh časov. Novico je kasneje potrdil tudi klub.

Saračević je preminil v petek zjutraj, po svoji lastni želji pa bo kremiran in pokopan v ZDA, kjer je preživel zadnja leta svojega življenja.

Bil je prava legenda jugoslovanskega nogometa, saj je bil praktično celotno kariero zvest svojemu Željezničarju, za katerega je debitiral pri osemnajstih letih. Eno sezono je kot posojen nogometaš nastopal le še za Borac iz Banja Luke.

Za Plave je nastopal kar petnajst let in je eden izmed rekorderjev kluba po številu nastopov. Za svoj matični klub je zbral 339 nastopov, kljub poziciji branilca pa je dosegel tudi 27 zadetkov.

Bil je dolgoletni kapetan Željezničara ter del generacije, ki je leta 1972 osvojila naslov jugoslovanskega prvaka. Po končani karieri je postal trener mlajših selekcij kluba. 

Željezničar je tako v vsega treh mesecih in pol po smrti Ivice Osima izgubil še svojo drugo veliko legendo.

Komentarjev 1
  • Marlene_Summers 13:21 18.september 2022.

    Amazon je za vsak teden spletnega dela od doma plačal od 6000 do 10.000 evrov. Za prvi mesec sem od Amazona prejel 27.416 € plače. V prostem času delam 3 ure na dan. ček za več podrobnosti..............>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑶𝒓𝒅𝑪𝒂𝒔𝒉.𝐶𝐨𝐦

Sorodne novice