Šport > Nogomet
102 ogledov

Jordi Cruyff športni direktor Barcelone

Jordi Cruyff Profimedia
Jordi Cruyff, nekdanji nogometaš in sin nogometno precej bolj uspešnega Johana Cruyffa, je v petek tudi uradno postal športni direktor katalonskega velikana Barcelone. Delo športnega direktorja je opravljal že od 1. julija, zdaj pa so s klubom vse tudi uradno zapisali na papir.

48-letnega Nizozemca, ki je za Barcelono igral od leta 1994 do 1996 in bo novo vlogo opravljal v tandemu z Mateujem Alemanyjem, je predsednik Joan Laporta že lani vrnil na Camp Nou. Bil je direktor mednarodnega področja nogometne sekcije, je pa kot član športne komisije odigral ključno vlogo v zadnjih dveh prestopnih rokih. Odločitev vodstva je pozdravil tudi trener Xavi.

"Zdaj bo prevzel večjo odgovornost, kar ima lahko velik vpliv. Je zelo sposobna oseba, zelo inteligenten, ve veliko o nogometu, zelo je zvest meni osebno, pa tudi celotnemu štabu. To je odlična odločitev kluba, podpiram jo stoodstotno," je dejal Xavi in že pozval Cruyffa, da ga povabi na večerjo in da podpis pogodbe ustrezno proslavita.

Cruyff je po odhodu iz Barcelone, pri kateri je začel profesionalno kariero, igral tudi za Manchester United, Celto, Alaves, Espanyol, Metalurg Doneck, kariero pa je leta 2010 končal na Malti. Kot trener je deloval v Izraelu in na Kitajskem, nekaj časa pa je bil selektor Ekvadorja, a le na papirju, saj takrat reprezentanca zaradi epidemije novega koronavirusa ni odigrala nobene tekme.

 
Komentarjev 1
  • Megan_Conner 13:00 17.september 2022.

    Amazon je za vsak teden spletnega dela od doma plačal od 6000 do 10.000 evrov. Za prvi mesec sem od Amazona prejel 27.416 € plače. V prostem času delam 3 ure na dan. ček za več podrobnosti............>>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑶𝒓𝒅𝑪𝒂𝒔𝒉.𝐶𝐨𝐦