Šport > Nogomet
54752 ogledov

Angleški reprezentant šokiral ob smrti kraljice: "Zakaj bi žalovali za njo?"

Trevor Sinclair Profimedia
Nogometašev zapis na socialnih omrežjih je naletel na zgražanje svetovne javnosti.

Medtem ko velik del sveta še naprej žaluje za smrtjo britanske kraljice Elizabete II., najstarejšega monarha na svetu, ki je preminila v 97. letu starosti, je nekdanji angleški nogometni reprezentant šokiral s svojim zapisom na socialnih omrežjih, v katerem se sprašuje, zakaj bi ob njeni smrti morali žalovati tudi ljudje temne polti.

V Angliji so namreč tekom minulih dni nastopili dnevi žalovanja, tekom katerih so bili odpovedani tudi vsi večji športni dogodki v znak počastitve preminule kraljice. S tem pa se ni strinjal nekdanji nogometaš Trevor Sinclair, ki je šokiral javnost s svojim mnenjem.

"Rasizem je v Angliji prepovedan že vse od šestdesetih let prejšnjega stoletja, a mu je bilo vseeno dovoljeno, da uspeva še naprej. Zakaj bi torej črni in rjavi ljudje morali žalovati," se je preko Twitterja javno spraševal Sinclair.

Omenjeni nekdanji nogometaš sicer trenutno opravlja vlogo strokovnega komentatorja pri TalkSportu, po njegovih zadnjih komentarjih pa so se pojavile že številne zahteve po njegovi odpovedi. TalkSport ga je začasno suspendiral, dokler se razjasni situacija okoli njegovega čivka.

Sinclair je sicer svoja najboljša nogometna leta preživel pri Blackpoolu, Queen's Park Rangersu, West ham Unitedu in Manchester Cityju. Med leti 2001 in 2003 je bil tudi redni angleški reprezentant in je nastopil na štirih tekmah Anglije na svetovnem prvenstvu leta 2002, kjer je bil ocenjen za enega najboljših angleških nogometašev na turnirju.

Komentarjev 15
  • Pepe007 08:25 13.september 2022.

    Zakaj pa ne gre v Afriko preverit, če tam ni rasizma? Zakaj ostaja v zatiralski Angliji?

  • h4ck3r 08:23 13.september 2022.

    In kaj je povedal, da bi se morali ljudje zgražati? Ima popolnoma prav, kraljeva družina na zunaj deluje politično korektno, njihova dejanja pa kažejo pravo sliko. Glede na zelo mešano populacijo v Angliji, poglejte njihove "služabnike" oz. zaposlene in vam ...prikaži več bo takoj jasno kako in kaj. V kolikor pa ima v mislih zgodovino, mu pa ne dam prav, saj kraljica s tem ni imela ničesar.

  • Avatar jezeran
    jezeran 20:37 12.september 2022.

    kdo pa žaluje, j..e se mi kdo je kralj/kraljica v Angliji

Sorodne novice