Šport > Nogomet
1632 ogledov

Američani in nogomet: lastnik Chelseaja od trenerja zahteval igro z 12 igralci

Thomas Tuchel Profimedia
Na koncu je bil Nemec tisti, ki je dobil odpoved, čeprav je njegov šef pokazal vse svoje znanje nogometa z zahtevo, da Chelsea igra v formaciji z dvanajstimi nogometaši.

Chelsea je pred tednom dni po porazu v ligi prvakov z zagrebškim Dinamom z 1:0 vročil odpoved svojemu strategu Thomasu Tuchelu. Namesto njega je bil na klop modrih pripeljan takratni trener Brightona Graham Potter.

Po poročanju angleških medijev naj bi bilo mnogo nesoglasij med novimi lastniki Chelseaja in Tuchelom, ki ni dovolil vmešavanja v svoje delo, tako da so prvi zgolj čakali na kakšen razlog, da mu ob prvi priložnosti dajo odpoved.

Predsednik in lastnik kluba Todd Boehly naj bi tako že pri nakupu Marca Cucurelle s svojim novim nogometašem imel resne pogovore o njegovem trenerju pri Brightonu Potterju, katerega naj bi si od prevzema kluba dalje želel za svojega novega glavnega trenerja.

Tuchel ob novih lastnikih, ki se "resnično spoznajo na nogomet" tako niti ni imel pravih možnosti, saj je bila njegova usoda določena že od samega začetka. Koliko pa se ameriški lastniki spoznajo na nogomet, najlepše kaže anekdota, katero so razkrili pri angleškem Athleticu, ko naj bi Boehly Tuchelu predlagal postavo z dvanajstimi igralci.

Boehly naj bi namreč predstavil Tuchelu svoj nov projekt, kako bi Chelsea postal še bolj prepoznaven. Med drugim mu je predlagal način igre in formacijo, katera bi postala značilna za Chelsea. Boehly naj bi tako Tuchelu predlagal formacijo 4-4-3. Ali je s tem mislil, da naj bi Chelsea preprosto igral z dvanajstimi igralci, ali z enajstimi brez vratarja, zaenkrat še ni znano.

Takrat naj bi Boehly in njegovi sodelavci dokončno izgubili vso avtoriteto v očeh Tuchela, ki naj bi nato novim lastnikom večkrat pokazal svoje nestrinjanje z njihovo politiko, na koncu pa ga je to stalo službe.

Iz Chelseaja naj bi sicer anekdoto o formaciji z dvanajstimi nogometaši zanikali, medtem ko naj bi vir iz kluba zgodbo potrdil tudi The Sunu, zgodbo pa naj bi nekdo iz kluba zaupal tudi Riu Ferdinandu, ki je prav tako potrdil avtentičnost anekdote.

"Zgodba o formaciji 4-4-3 je resnična. Lastniki Chelseaja so se želeli preveč mešati v posel trenerja in vedelo se je, da Tuchel tega ne bo prenašal. Menjava Tuchela je bila tako pričakovana," je razložil legendarni angleški branilec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.