Prepelič v zadnji sekundi odločil tekmo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski reprezentant Klemen Prepelič je bil glavni junak zmage Valencie v 13. krogu evrolige.
Oglej si celoten članek

S košem v zadnji sekundi tekme je Klemen Prepelič svojo ekipo popeljal do zmage s 76:74 proti Anadolu Efesu in začasni delitvi prvega mesta na lestvici. Pri rezultatu 74:74 je imela Valencia štiri sekunde za zadnji napad. Po minuti odmora je žoga prišla v roke Prepeliča, ki je preko Dogusa Balbaya  ob zvoku sirene zadel koš za zmago.

Slovenski reprezentant je na dvoboju sicer odigral 16 minut, ob metu iz igre 3/7 (1/4 za trojke) pa je dosegel sedem točk. V svojo statistiko je vpisal še tri skoke in dve asistenci.

Valencia je po nepopolnem 13. krogu (danes so na sporedu še tekme Himki Moskva - CSKA Moskva, Panathinaikos Atene - Žalgiris Kaunas, Bayern München - Asvel Villeurbanne in Barcelona - Armani Milano) po točkah izenačena z Barcelono in CSKA Moskvo, ki imata tekmo manj, ter Real Madridom, ki je v četrtek premagal Zenit iz Sankt Peterburga z 79:72. Anthony Randolph je dosegel 12 točk.

Manj uspešna sta bila Zoran Dragić z Baskonio in nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov na klopi Fenerbahčeja. Baski so izgubili doma proti Maccabi Tel Aviv s 63:67 - Dragič je v 19 minutah dosegel sedem točk, Turki pa so klonili v Berlinu proti Albi s 63:89.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.