Šport > Košarka
533 ogledov

Prepelič v zadnji sekundi odločil tekmo

Klemen Prepelič Profimedia
Slovenski reprezentant Klemen Prepelič je bil glavni junak zmage Valencie v 13. krogu evrolige.

S košem v zadnji sekundi tekme je Klemen Prepelič svojo ekipo popeljal do zmage s 76:74 proti Anadolu Efesu in začasni delitvi prvega mesta na lestvici. Pri rezultatu 74:74 je imela Valencia štiri sekunde za zadnji napad. Po minuti odmora je žoga prišla v roke Prepeliča, ki je preko Dogusa Balbaya  ob zvoku sirene zadel koš za zmago.

Slovenski reprezentant je na dvoboju sicer odigral 16 minut, ob metu iz igre 3/7 (1/4 za trojke) pa je dosegel sedem točk. V svojo statistiko je vpisal še tri skoke in dve asistenci.

Valencia je po nepopolnem 13. krogu (danes so na sporedu še tekme Himki Moskva - CSKA Moskva, Panathinaikos Atene - Žalgiris Kaunas, Bayern München - Asvel Villeurbanne in Barcelona - Armani Milano) po točkah izenačena z Barcelono in CSKA Moskvo, ki imata tekmo manj, ter Real Madridom, ki je v četrtek premagal Zenit iz Sankt Peterburga z 79:72. Anthony Randolph je dosegel 12 točk.

Manj uspešna sta bila Zoran Dragić z Baskonio in nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov na klopi Fenerbahčeja. Baski so izgubili doma proti Maccabi Tel Aviv s 63:67 - Dragič je v 19 minutah dosegel sedem točk, Turki pa so klonili v Berlinu proti Albi s 63:89.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice