Šport > Košarka
402 ogledov

Cedeviti Olimpiji se obeta pomilostitev

Jurica Golemac Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Evroliga spreminja pravila o covidu-19.

Po petih odpovedanih tekmah v štirih krogih košarkarske evrolige in treh evropskega pokala vodstvo tekmovanja predlaga spremembo takoimenovanega pravilnika covid-19. Ekipe, ki zaradi okužb z novim koronavirusom, niso sposobne stopiti na parket, po novem ne bodo več kaznovane z izgubo tekme za zeleno mizo, temveč jo bodo lahko odigrale naknadno.

Sprememba se nanaša tako na evroligo kot na evropski pokal, v katerem sodeluje Cedevita Olimpija. Ta je prejšnji teden že izgubila eno tekmo za zeleno mizo oziroma z 0:20, saj je morala po slovenskih ukrepih za zajezitev epidemije, ki so strožji od pravil v evropskih tekmovanjih, zaradi enega okuženega igralca vsa ekipa v karanteno. Posledično Olimpija ni mogla igrati tekme drugega kroga proti turški ekipi iz Burse.

Po zdajšnjem pravilniku je ekipa izgubila tekmo, če ni bila sposobna priskrbeti vsaj osem igralcev za nastop, po novem pa bodo lahko moštva, ki zaradi okužb z novim koronavirusom ali nacionalnih pravil ne bodo mogla tekmovati, tekmo prestavila na kasnejši termin.

Klemen Prepelič Valencia Barcelona Evroliga Šport Prepelič klonil proti Barçi, virus že posegel v urnik Jaka Blažič Cedevita Olimpija Gran Canaria EuroCup Šport Zmaji po koncu karantene bruhali ogenj

Predlog je, da se vsaka tekma lahko prestavi največ trikrat, hkrati pa naj bi vodstvo lige za vsak posamezni primer določilo datumske okvire.

"Že od začetka smo vedeli, da bo sezona 2020/21 posebna in drugačna ter da se bomo morali prilagoditi razmeram. Poleg sprememb pravilnika covid-19 bomo še naprej budno spremljali položaj v Evropi in prilagajali zdravstvene in varnostne protokole, da zaščitimo klube in tekmovanja," je ob tem sporočil predsednik evrolige Jordi Bertomeu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.