Šport > Košarka
811 ogledov

Košarkarska legenda z brutalno resnico o vladnih predpisih

nachbar Instagram
Na okoliščine, v katerih so se znašle slovenske športne ekipe, se je odzval tudi legendarni Boštjan Nachbar.

V zadnjih dneh smo lahko prebrali mnoge novice, kako številne slovenske športne ekipe, med katerimi je tokrat bila v ospredju košarkarska ekipa Cedevita Olimpija, pozivajo vlado Republike Slovenije, naj omili zakon ter jim dopusti igrati ter trenirati.

Jelko Kacin Brutalen odgovor Šport Avanzo "prerešetal" Kacinove argumente, zapis močno odmeva

Slovenski vrhunski športniki se namreč večkrat tedensko testirajo za morebitno okužbo z virusom Covid-19, a če je vsaj en izmed primerov pozitiven, se mora, kljub temu da so vsi ostali testi ves čas negativni, ekipi za deset dni prepovedati vse treninge, še posebej pa tekme.

Nino Kouter | Avtor: Profimedia Profimedia

V zadnjih dneh sta tako odmevala predvsem primer Nina Koutra, ki je bil na zadnjih tekmah slovenske reprezentance praktično najboljši mož na igrišču, s svojimi nastopi pa si je lepo višal ceno na tržišču, a je moral zadnjo reprezentančno akcijo izpustiti, saj je potem, ko se je že pridružil slovenski izbrani vrsti, izvedel, da je eden izmed njegovih soigralcev pri Muri pozitiven, tako da je nesrečni Kouter moral nič kriv, nič dolžan, zapustiti reprezentančni tabor ter se odpraviti v karanteno, kljub temu da so bili njegovi testi ves čas negativni. Resnično bizaren primer.

Cedevita Olimpija | Avtor: Twitter Twitter

Še bolj vroča tema pa je bila košarkarska ekipa Cedevite Olimpije, ki je zaradi okužbe enega izmed igralcev morala v karanteno, ker pa smo dejansko edini na svetu s takšnimi predpisi, saj so vse ostale države našle bolj praktične rešitve, kot je recimo karantena zgolj za okuženega igralca, če so vsi ostali na testih negativni, je bila tekma Evropskega pokala preprosto registrirana z 20:0 za nasprotnika.

V zadnjih dneh so tako številni Olimpijini igralci in funkcionarji apelirali na vlado, naj spremeni, oziroma omili te stroge predpise, zdaj pa se je ponovno oglasila tudi slovenska košarkarska legenda, ki je navedla zgolj čisto dejstvo, kako bizarno je, da smo edina država na svetu, za katero veljajo podobni predpisi.

"Namesto kritiziranja le podatek: pod okriljem evrolige in evrocupa igra 42 ekip iz 15 držav (EU in non EU). Le ena država ima pravila, ki so preprečila treniranje in igranje igralcem zaradi 1 pozitivnega primera v klubu. Razlaga, katera je ta država, je verjetno odveč," je bil neposreden Boštjan Nachbar.

Slednji se je preko svojega Twitter profila v zadnjih dneh sicer že nekajkrat obregnil ob vladne predpise: "V državah z veliko bolj kritično covid-19 sliko uveljavljajo protokole, ki dopuščajo (covid-19 negativnim) profesionalnim športnikom, da igrajo, trenirajo, potujejo... Mi pa žal delamo norca sami iz sebe ter seveda s tem kratkoročno in dolgoročno močno škodimo slovenskemu športu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.