Šport > Košarka
79 ogledov

Slovenci za EuroBasket v domačem "mehurčku"

slovenska košarkarska reprezentanca KZS/Twitter
Košarkarska zveza Slovenije je že začela priprave na košarkarski november.

Košarkarji bodo naslednje kvalifikacijske tekme za evropski prvenstvi odigrali v varovanih okoljih oziroma mehurčkih, enega od njih pa bo novembra gostila tudi Slovenija, je danes sporočila Košarkarska zveza Slovenije.

Mednarodna košarkarska zveza Fiba je septembra sprejela odločitev, da bodo reprezentančne kvalifikacijske tekme za naslednji evropski prvenstvi, predvidene za november 2020 in februar 2021, potekale v tako imenovanih "mehurčkih" oziroma varovanih okoljih.

Luka Dončić Slaba novica Šport Dončić praktično izgubljen

Na podlagi prispelih kandidatur za organizacijo je Slovenija dobila izvedbo slovenske skupine v kvalifikacijah za moško EP, košarkarice pa bodo svoje tekme igrale v Grčiji, je sporočila KZS.

V moški konkurenci bo reprezentance Slovenije, Ukrajine, Avstrije in Madžarske gostila Ljubljana. Po vzoru lige NBA bodo vsi udeleženci tekem ter osebje celoten kvalifikacijski cikel v "mehurčku", ki zajema hotelsko namestitev, dvorano ter prevoze.

Za februarska termina Fiba še ni izbrala gostiteljev "mehurčkov", kandidaturo pa je oddala tudi KZS.

Košarkarska zveza Slovenije je že začela priprave na košarkarski november. V tretjem krogu bosta 28. novembra tekmi Avstrija - Madžarska in Slovenija - Ukrajina, v četrtem pa 30. novembra Ukrajina - Avstrija in Slovenija - Madžarska.

Pri ženskah bo drugi kvalifikacijski cikel za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2021 med 8. in 16. novembrom, tekme pa bodo na sporedu 12. in 14. novembra. Slovenke v grškem "mehurčku" na Kreti najprej čaka obračun z Islandijo ter nato še derbi z gostiteljicami.

Covid-19 NIJZ in šport Šport Igralci zaradi tekme v karanteno, sodniki pa že v tujini
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.