Šport > Košarka
10501 ogledov

Besni Nachbar ostro nad oblast: "Iz sebe delamo norca"

nachbar Instagram
Nekdanji slovenski košarkar v luči predpisov Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) opozarja na kratkoročne in dolgoročne negativne posledice za slovenski šport.

Legenda slovenske košarke Boštjan Nachbar je obsodil omejevanje nekaterih športnih aktivnosti v povezavi s širitvijo koronavirusa.

Pri tem najbolj v oči bode desetdnevna karantena, v kateri so se znašli košararji Cedevite Olimpije, ker je bil eden izmed članov pozitiven na covid-19. Predpisana izolacija bo imela za klub precejšnje posledice, saj bi morala Olimpija v naslednjih desetih dneh odigrati kar tri tekme.

Ljubljanska ekipa je za pozitiven vzorec v svojih vrstah izvedela v nedeljo. Dan kasneje so se vsi ponovno testirali, rezultati pa so bili enaki. Vsi razen dotični igralec so bili negativni. Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je kljub temu ekipi odredil desetdnevno karanteno.

Iz Olimpije so NIJZ že pozvali k spremembi predpisov. "Žalostna novica za naš klub in vse navijače je dejstvo, da zaradi predpisov, ki velevajo, da mora celotna ekipa deset dni preživeti v karanteni, najverjetneje ne bomo nastopili na vsaj eni tekmi evropskega pokala, ki bo posledično registrirana z zmago naših tekmecev. V vseh državah, iz katerih prihajajo naši tekmeci, so predpisi in smernice drugačni. V skladu s pravili tekmovanja lahko v primeru enega pozitivnega, ali morda celo več pozitivnih primerov znotraj ekipe, še vedno nastopijo na tekmi in nadaljujejo trenažni proces, seveda ob tem, da preostanek ekipe prejme negativne izide testiranja, in da je igralec, ki prejme pozitiven rezultat, umaknjen v samoosamitev," so zapisali.

Ob tem so NIJZ pozvali, naj v primeru pozitivnega primera športniku odredijo karantno, ostalim pa naj bi ob predložitvi negativnega testa dovolijo nadaljevanje trenažnega procesa, saj bomo v nasprotnem primeru priča nekonkurenčnosti slovenskih športnikov.

Cedevita Olimpija Karantena Šport Cedevita Olimpija pozvala NIJZ k spremembi predpisov

Ostro je zdaj aktualne dogodke obsodil tudi Nachbar, ki se je oglasil na tviterju. "V državah z veliko bolj kritično covid-19 sliko uveljavljajo protokole, ki dopuščajo (covid-19 negativnim) profesionalnim športnikom, da igrajo, trenirajo, potujejo,... Mi pa se žal delamo norca sami iz sebe ter seveda s tem kratkoročno in dolgoročno močno škodimo slovenskemu športu," je zapisal.

Komentarjev 12
  • Avatar Leon
    Leon 17:32 08.oktober 2020.

    Bavčar in ostali JBTZ restanti igrajo svojo igro ,oni ne priznavajo športnikov .

  • Tupamaros 13:49 08.oktober 2020.

    Kako taki, kot si, preživijo življenjski ciklus s svojo bolano psiho.

  • MK 13:15 08.oktober 2020.

    Nachbar ne seri. Praši Potrča kako je vse laž. Če pa ena usrana hrvaška cedevita igra rekreacijsko ligo ali ne pa res nobenga ne zanima.