Šport > Košarka
107 ogledov

Slovenke in Slovenci za EuroBasket v mehurčku

slovenska košarkarska reprezentanca Žurnal24 main
Slovenija nastopa tako v moških kot ženskih kvalifikacija za EP.

Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) je sporočila, da bodo kvalifikacijske tekme za naslednji evropski prvenstvi, ki so predvidene za november 2020 in februar 2021, potekale v tako imenovanih mehurčkih oziroma varovanih okoljih.

Vsak mehurček bo vseboval od štiri do osem reprezentanc, nadaljnja navodila in izbor gostiteljev pa bo Fiba sporočila v prihodnjih tednih glede na razvoj pandemije novega koronavirusa.

Slovenija nastopa tako v moških kot ženskih kvalifikacija za EP. Fantje, še vedno aktualni evropski prvaki iz 2017, igrajo v skupini z Avstrijo, Madžarsko in Ukrajino.

Goran Dragić Miami Heat 3. obletnica Šport Dragić Slovencem: "Hvala za vse! Vi ste najboljši!

Na februarskem ciklu so odigrali dve tekmi; poraz na Madžarskem, zmaga z Avstrijo v Kopru, do konca kvalifikacij za EP 2022 pa jih čakajo še štiri tekme. Konec novembra bi morala slovenska moška reprezentanca gostiti dve tekmi, in sicer z Ukrajino in Madžarsko, februarja 2020 pa so jo po prvotnem razporedu čakali gostovanji v Avstriji in Ukrajini.

Dekleta se potegujejo za evropsko prvenstvo, ki bo 2021. Odigrale so prav tako že dve tekmi in obe dobili. Novembra bi morale gostovati na Islandiji in v Grčiji, februarja pa jih čakata še domača obračuna z Bolgarijo in Islandijo.

Goran Dragić NBA končnica Šport Neizbežno: davki, smrt in koši Dragića
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice