Šport > Košarka
113 ogledov

Cedevita Olimpija za zeleno mizo izgubila tekmo Evropskega pokala

Cedevita Olimpija Twitter
Cedevita Olimpija je neodigrano tekmo izgubila z 0:20.

Potem ko je Cedevita Olimpija zaradi primera okuženega igralca morala v desetdnevno karanteno, ki jo je odredil NIJZ, in zaradi tega v sredo ni odigrala tekme evropskega pokala s turškim Bursasporjem, je danes vodstvo tekmovanja dvoboj registriralo z 20:0 za turško ekipo.

Kot so sporočili iz ljubljanskega kluba, je disciplinski sodnik evrolige, ki je pristojen tudi za evropski pokal, presodil, da se tekma registrira z izidom 20:0 v korist turške ekipe.

V klubu so dodali, da so imeli na voljo dovolj igralcev, da bi tekmo odigrali, zaradi odrejene karantene pa na parket niso stopili. Disciplinski sodnik je ob tem upošteval pravila evrolige za sezono 2020/21, ki so nastala kot posledica pandemije covida-19.

V nedeljo je bil v članski ekipi ljubljanskega kluba pri enem igralcu potrjen prvi primer okužbe, vsi ostali člani moštva pa so testiranje prestali z negativnim izvidom. V ponedeljek je celotna ekipa prestala vnovično testiranje, rezultati pa so bili enaki. NIJZ je celotnemu moštvu Cedevite Olimpije odredil karanteno, zaradi katere igralci niso mogli nastopiti na tekmi drugega kroga evropskega pokala proti Bursasporju.

Covid-19 NIJZ in šport Šport Igralci zaradi tekme v karanteno, sodniki pa že v tujini nachbar Covid-19 Šport Besni Nachbar ostro nad oblast: "Iz sebe delamo norca" Cedevita Olimpija Karantena Šport Cedevita Olimpija pozvala NIJZ k spremembi predpisov
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.