Prepeliču dvojni dvojček, a Olimpija brez rezultatske spremembe

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Košarkarji Cedevite Olimpije vnovič poraženi v evropskem pokalu.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Cedevite Olimpije so doživeli nov poraz v evropskem pokalu in so še naprej brez zmage. V četrtem krogu so pred domačimi gledalci izgubili z ukrajinskim Prometejem s 83:90 (26:18, 45:47, 65:72).

Za Cedevito Olimpijo, ki je v uvodnih treh krogih dvakrat gostovala in izgubila proti ekipam, ki sodijo v zgornjo polovico skupine A - Juventut, Bešiktaš, Hapoel - je bila to prva od štirih zaporednih tekem v Stožicah.

To je bila hkrati dvanajsta tekma Cedevite Olimpije v tej sezoni. Dobila je zgolj tri, eno v slovenskem superpokalu ter dve v regionalnem tekmovanju (Mega, Split).

Razlog za nov poraz je bil podoben kot na večini prejšnjih tekem. Ljubljančani so vnovič izgubili bitko pod obročema. Na prvih treh tekmah v evropskem pokalu so tekmecem v povprečju prepustili dobrih 15 skokov v napadu, tokrat pa so jih Ukrajinci že v prvem polčasu zbrali 16, na koncu kar 22.

Kljub slabi obrambni predstavi in brez prvega organizatorja igre Justina Cobbsa, ki je po dobrih treh minutah zapustil parket zaradi bolečin v nogi, je bila Cedevita Olimpija v zadnji četrtini še v igri za zmago. Na začetku te je zaostanek znižala na 70:72, v 36. minuti pa je pri izidu 78:84 zaostajala šest točk.

A napravila je preveč nepotrebnih napak - imela je 16 izgubljenih žog, zadela je zgolj šest trojk, predvsem pa tudi v ključnih minutah ni znala ustaviti razigranih gostov.

Karlo Matković je tekmo končal pri 18 točkah (met iz igre 8:9), 17 točk je zbral DJ Stewart (met iz igre 7:14), 16 jih je dosegel Klemen Prepelič, ki se je ekipi pridružil ta teden (trojke 1:5, 11 podaj, 7 izgubljenih žog), 15 pa Jaka Blažič (met iz igre 4:14).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.