Prepovedana poživila ji je podtikal v hrano

Foto: EPA
Foto: EPA
Nadežda Ostapčuk, ki je na olimpijskih igrah v Londonu osvojila zlato v suvanju krogle, je zaradi dopinga dobila enoletno prepoved nastopanja. Njen trener, ki je prepovedana poživila atletinji podtaknil, pa štiri.
Oglej si celoten članek

Belorusinja Nadežda Ostapčuk, ki je na olimpijskih igrah v Londonu leta 2012 osvojila zlato medaljo v suvanju krogle, pa so ji jo nato zaradi dopinga odvzeli, je dobila enoletno prepoved nastopanja, Aleksander Jefimov, trener atletinje, pa štiriletno. Mednarodni olimpijski komite (Mok) je zlato medaljo nato dodelil Novozelandki Valerie Adams.

Aleksander Vanhadlo, vodja beloruske protidopinške agencije, je pojasnil, da tekmovalka ni vedela za jemanje metenolon, ki so ji ga dokazali na dveh testiranjih urina. "Edini, ki je vedel za dopingiranje, je bil Jefimov. Na zaslišanju je priznal, da je metenolon dajal v hrano Ostapčukove, ki pa za to ni vedela. S tem je želel izboljšati slabe izide atletinje, ki jih je imela pred OI," je v sporočilu pojasnil Vanhadlo. Po odvzemu zlata Ostapčukovi, četrti na OI 2004 in tretji na OI 2008, je srebro v Londonu osvojila Rusinja Jevgenija Kolodko, bron pa Kitajka Lijiao Gong.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.