Preprečili že bombni napad v Sočiju

Foto: EPA
Foto: EPA
Teroristični napad je bil načrtovan tudi med olimpijskimi igrami v Sočiju, a so ga uspeli preprečiti.
Oglej si celoten članek

Rusko ministrstvo za zunanje zadeve trdi, da je lani preprečilo bombni napad med olimpijskimi igrami v Sočiju. Namestnik ministra Oleg Siromolotov je dejal, da sta napad puskušali izvesti dve ženski, na avion s šporniki sta hoteli prinesti eksploziv v posodicah za kremo.

"Ko so se pojavile grožnje o terorističnih napadih, tudi te v povezavi z avionom, je zadevo preiskovalo pet varnostnih agencij iz štirih držav. Samomorilske bombne napadalke so bile odkrite v Franciji, eksploziv so skrivale v posodicah za kremo," je dejal Siromolotov.

Ruska organizacija za nacionalno varnost (FSB) je razkrila, da ji je kar nekaj držav pomagalo med olimpijskimi igrami v Sočiju, na pomoč so priskočile Avstrija, Francija, Nemčija, Gruzija in ZDA. Po terorističnih napadih v Parizu je sicer ruski predsednik Vladimir Putin britanskemu premieru Davidu Cameronu predlagal sodelovanje med Kremljem in Londonom v povezavi s skupnim bojem proti terorizmu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.