Šport
87 ogledov

Preprečili že bombni napad v Sočiju

Olimpijski krogi Soči 2014 EPA
Teroristični napad je bil načrtovan tudi med olimpijskimi igrami v Sočiju, a so ga uspeli preprečiti.

Rusko ministrstvo za zunanje zadeve trdi, da je lani preprečilo bombni napad med olimpijskimi igrami v Sočiju. Namestnik ministra Oleg Siromolotov je dejal, da sta napad puskušali izvesti dve ženski, na avion s šporniki sta hoteli prinesti eksploziv v posodicah za kremo.

"Ko so se pojavile grožnje o terorističnih napadih, tudi te v povezavi z avionom, je zadevo preiskovalo pet varnostnih agencij iz štirih držav. Samomorilske bombne napadalke so bile odkrite v Franciji, eksploziv so skrivale v posodicah za kremo," je dejal Siromolotov.

Ruska organizacija za nacionalno varnost (FSB) je razkrila, da ji je kar nekaj držav pomagalo med olimpijskimi igrami v Sočiju, na pomoč so priskočile Avstrija, Francija, Nemčija, Gruzija in ZDA. Po terorističnih napadih v Parizu je sicer ruski predsednik Vladimir Putin britanskemu premieru Davidu Cameronu predlagal sodelovanje med Kremljem in Londonom v povezavi s skupnim bojem proti terorizmu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.