Šport > Nogomet
44 ogledov

Poziral s terorističnim osumljencem

Xherdan Shaqiri Reševalni pas/Twitter
Xherdan Shaqiri se je med obiskom rodnega mesta v vzhodnem Kosovu fotografiral z radikalnim verskim voditeljem Shefqetom Krasniqijem.

Fotografija švicarskega reprezentanta in imama največje mošeje v mestu, ki je pred nekaj dnevi zaokrožila po družabnih omrežjih, je dvignila veliko prahu.

Xherdan Shaqiri se je med obiskom Kosova fotografiral z zloglasnim imamom Shefqetom Krasniqijem, ki je bil lani eden izmed 15 islamistov, ki jih je zaradi suma rekrutiranja borcev za ekstremistične skupine v Iraku in Siriji aretirala kosovska policija.

Shaqiri je z objavo na družabnem omrežju Facebook pojasnil, da ni vedel, kdo je moški, ki ga je med obiskom Prištine prosil za fotografijo.

''Fotografija imama Shefqeta Krasniqija in mene je povzročila ogromno nepotrebnega hrupa. Pristopil je do mene in me vprašal za fotografijo, tako kot na tisoče drugih ljudi. Poziral sem z njim, ker bi bilo nesramno, če bi ga zavrnil. Nisem vedel, da je imam povezan s terorizmom. Ne morem preveriti vsakega navijača, ki si želi moje fotografije,'' se je pred očitki branil 23-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.