Šport
18 ogledov

Našli eksploziv, detonator in sliko varšavskega stadiona

policija policist ščit specialec posebne enote Poljska Rusija Euro 2012 Varšava EPA
Poljska obmejna policija je na enem izmed splavov na reki Bug na vzhodu države našla za zdaj še neznano količino eksploziva in z njim povezan mobilni telefon, ki naj bi služil kot detonator, na njem pa naj bi bila tudi slika stadiona v Varšavi, ki je prizorišče nocojšnjega polfinala Eura 2012.

Danes zvečer v Varšavi med drugim polfinalom nogometnega evropskega prvenstva med Nemčijo in Italijo za varnost skrbi več kot 6000 policistov. "Dobili smo obvestila o eksplozivu, zaradi česar smo mobilizirali naše enote. Za zdaj še ni nobenih znakov nevarnosti za določene objekte ali osebe," je dejal poljski minister za notranje zadeve Jacek Cichocki.

Oglasil se je tudi predstavnik za stike z javnostmi poljskih organizatorjev Eura 2012 Mikolaj Piotrowski. Ta pravi, da eksploziv, najden na vzhodu države, ne predstavlja nobene nevarnosti za nogometni turnir.

Poljski mediji poročajo, da je obmejna policija prestregla splav, na katerem je bil eksploziv, povezan z mobilnim telefonom, na njem pa je bila fotografija nacionalnega stadiona v Varšavi.

Poljska policija se je po izgredih ruskih in poljskih huliganov v Varšavi znašla pod valom kritik, češ da se odziva prepozno in da se slabo pripravlja na tekme. V neredih v poljskem glavnem mestu so aretirali več kot 200 ljudi, 20 jih je bilo ranjenih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.