"Prepričan sem, da se je takrat vse začelo"

Foto: Epa Josip Iličić (skrajno levo) in Papu Gómez (skrajno desno) med slavjem na San Siru.
Foto: Epa Josip Iličić (skrajno levo) in Papu Gómez (skrajno desno) med slavjem na San Siru.
Kapetan moštva iz morda od koronavirusa najbolj prizadetega mesta v Evropi je podal svoje videnje situacije.
Oglej si celoten članek

V preteklih dneh so iz Bergama prihajale tragične novice. Število umrlih v tem lombardijskem mestu je vsak dan višje in trupla se z vojaškimi tovornjaki transportirajo v krematorij.

Prav z Bergamom oziroma tamkajšnjim nogometnim klubom Atalanto je močno povezano usodno širjenje COVID-19. Znani italijanski pulomolog Fabiano di Marco je pred dnevi v pogovoru za časnik Corriere della Sera dejal, da je bila ključna tekma Lige prvakov med "boginjo iz Bergama" in Valencio, odigrana na milanskem San Siru.

Začetek apokalipse Znan glavni vzrok italijanske grozljivke - biološka bomba na San Siru!

"Slišal sem veliko teorij, toda lahko vam povem le svoje mnenje. Ključen je bil 19. februar, ko se je 40.000 ljudi iz Bergama odpravilo na San Siro. Šli so z avtobusi, avtomobili, kombiji ... To je bila biološka bomba," je zatrdil Di Marco.

Njegovo mnenje deli Alejandro Darío Gómez, kapetan Atalante. Popularni "Papu" je razkril, da sprva vsega skupaj nihče ni jemal dovolj resno.

Žarišče virusa "To je kot ruska ruleta, nihče ne ve, kje je metek"

"Vse od začetka smo bili premalo previdni. Mislili smo, da je to neka navadna gripa in smo normalno živeli naprej. Ko so ljudje začeli umirati, pa sta se razširila panika in strah. Izvedeli smo, da so bili nekateri v tisti noči na San Siru okuženi in vsi smo lahko le čakali, ali bomo dobili simptome virusa. Prepričan sem, da se je tam vse začelo," je za Sky dejal 32-letni Argentinec.

Foto: Epa Atalanta San Siro

"Igranje povratne v Valencii pred praznimi tribunami je bilo žalostno. Tam sicer ni bilo nikakršnih testiranj ali preverjanj in vsi smo bili sproščeni," je pojasnil Gómez.

Na dveh tekmah osmine finala Lige prvakov je Atalanta izločila Valencio s skupnim izidom 8:4. Na San Siru so Italijani slavili s 4:1, na Mestalli, kjer je kar štiri zadetke zabil slovenski reprezentant Josip Iličić, pa s 3:4.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:51 25. Marec 2020.

    Kolikokrat bo potrebno še povedati , da je za širitev Krone v Italiji kriv Milanski sejem mode , kjer je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.