Presenečenja v Evropi se še kar vrstijo

Foto: Epa
Foto: Epa
Nogometaši Seville so prvi finalisti evropske lige. Španci so v Kölnu v prvem polfinalu premagali Manchester United z 2:1 (1:1). Drugi polfinale med Interjem Samirja Handanovića in Šahtarjem iz Donjecka bo v ponedeljek ob 21. uri v Düssledorfu. Finale bo 21. avgusta.
Oglej si celoten članek

Sevilla se v evropski ligi dobro znajde. Čeprav je bila v drugem polčasu slabši tekmec, si je na koncu priigrala možnost, da še šestič osvoji to tekmovanje po sezonah 2005/06, 2006/07, 2013/14, 2014/15 in 2015/16. Manchester United, ki je slavil v sezoni 2016/17, pa še na osmi zaporedni tekmi ni ugnal tekmeca iz Španije, čeprav je imel številne priložnosti.

Foto: Epa Sevilla : Manchester United

Prvi polčas se je kar zasluženo končal z izenačenim izidom. Angleži, ki so v tem tekmovanju slavili v sezoni 2016/17, so povedli v deveti minuti, ko je najstrožjo kazen zanesljivo (pod prečko) izvedel Bruno Fernandes.

Sledil je pritisk Seville, najprej je v 16. minuti David De Gea obranil strela Lucasa Ocamposa, deset minut pozneje pa so Andaluzijci izpeljali lepo akcijo, ki jo je nato iz bližine učinkovito končal Suso za 1:1.

Foto: Epa Sevilla : Manchester United

Do polčasa so bili konkretnejši Angleži, v 33. minuti je Anthony Martial z roba kazenskega prostora meril malo previsoko, v 39. in 45. pa se je izkazal vratar Seville Bono po poskusih od daleč Marcusa Rashforda in z roba kazenskega prostora Fernandesa.

V drugem polčasu je kmalu po začetku zagrozil Mason Greenwood, a se je spet izkazal Bono, tako kot tudi v 50. minuti po poskusu Martiala. United je v teh trenutkih kar nekajkrat ogrozil vrata Seville, a je ostalo pri 1:1.

V 53. minuti je bil spet v glavni vlogi Bono po dveh novih priložnostih Martiala. Pozneje je Sevilla zahtevala najstrožjo kazen, ko je žoga v kazenskem prostoru v roko zadela Fernandesa, a se sodniki niso odločili zanjo.

Foto: Epa Sevilla : Manchester United

So pa Andaluzijci povedli v 78. minuti, ko je po podaji z desne strani iz bližine zadel Luuk de Jong. To je bil tudi zmagoviti gol.

Sevilla je sicer pred tem v izločilnih bojih izločila Cluj, Romo in Wolverhampton, United pa Brugge, Lask Linz in Koebenhavn.

* Stadion RheinEnergie, brez gledalcev, sodniki: Brych, Borsch in Lupp (vsi Nemčija).
* Strelci: 0:1 Fernandes (9./11 m), 1:1 Suso (26.), 2:1 de Jong (78.).
* Sevilla: Bono, Reguilon, Diego Carlos, Kounde, Navas, Jordan (od 87. Gudelj), Fernando, Banega, Ocampos (od 56. El Haddadi), Suso (od 75. Vazquez), En Nesyri (od 56. de Jong).
* Manchester United: De Gea, Williams (od 87. James), Maguire, Lindelöf, Wan Bissaka (od 87. Fosu-Mensah), Fred, Rashford (od 87. Mata), Pogba, Fernandes, Greenwod (od 90. Ighalo), Martial.
* Rumeni kartoni: Diego Carlos, El Haddadi; Williams, Rashford, Maguire.
* Rdeči karton: /.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.