Presenečenje na prvem mestu, Mercedesa zaostala

Foto: Epa
Foto: Epa
Obeta se zanimiva dirka.
Oglej si celoten članek

Na nedeljski dirki svetovnega prvenstva formule 1 v Turčiji bo s prvega mesta presenetljivo začel Kanadčan Lance Stroll (Racing Point). V zahtevnih razmerah na spolzki stezi v Istanbulu si je danes v kvalifikacijah prvo vrsto zagotovili še Nizozemec Max Verstappen (Red Bull).

Za Strolla je tokratni "pole position" sploh prvi v karieri. Uspeh Racing Pointa je dopolnil še Mehičan Sergio Perez s tretjim časom kvalifikacij. Četrti čas pa je dosegel Tajec Alexander Albon (Red Bull).

Prireditelji v Turčiji so imeli veliko težav z vremenom. Zaradi dežja so kvalifikacije najprej morali prestaviti, nato je bilo dogajanje večkrat prekinjeno zaradi zdrsov dirkalnikov s steze, na koncu pa je odločala tudi prava izbira gum.

Dirkača, ki se še borita za naslov prvaka, v deževni loteriji nista bila pri vrhu. Vodilni v SP Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) je bil šele šesti, njegov moštveni sotekmovalec Finec Valtteri Bottas, ki ima ob 85 točkah zaostanka edini še teoretične možnosti, da Hamiltonu odpelje letošnjo lovoriko, pa deveti.

Tako se je prvega startnega položaja razveselil Stroll:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.