Šport > Moto športi
287 ogledov

Presenečenje na prvem mestu, Mercedesa zaostala

Lance Stroll Epa
Obeta se zanimiva dirka.

Na nedeljski dirki svetovnega prvenstva formule 1 v Turčiji bo s prvega mesta presenetljivo začel Kanadčan Lance Stroll (Racing Point). V zahtevnih razmerah na spolzki stezi v Istanbulu si je danes v kvalifikacijah prvo vrsto zagotovili še Nizozemec Max Verstappen (Red Bull).

Za Strolla je tokratni "pole position" sploh prvi v karieri. Uspeh Racing Pointa je dopolnil še Mehičan Sergio Perez s tretjim časom kvalifikacij. Četrti čas pa je dosegel Tajec Alexander Albon (Red Bull).

Prireditelji v Turčiji so imeli veliko težav z vremenom. Zaradi dežja so kvalifikacije najprej morali prestaviti, nato je bilo dogajanje večkrat prekinjeno zaradi zdrsov dirkalnikov s steze, na koncu pa je odločala tudi prava izbira gum.

Dirkača, ki se še borita za naslov prvaka, v deževni loteriji nista bila pri vrhu. Vodilni v SP Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) je bil šele šesti, njegov moštveni sotekmovalec Finec Valtteri Bottas, ki ima ob 85 točkah zaostanka edini še teoretične možnosti, da Hamiltonu odpelje letošnjo lovoriko, pa deveti.

Tako se je prvega startnega položaja razveselil Stroll:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice