Šport > Moto športi
337 ogledov

Finec najhitrejši na eni najbolj legendarnih prog

Valtteri Bottas Profimedia
Bottas bo v Imoli startal s prvega mesta.

Na nedeljski dirki formule 1 v italijanski Imoli bo s prvega mesta začel Finec Valtteri Bottas (Mercedes), ki je v današnjih kvalifikacijah premagal moštvenega tekmeca, branilca naslova in vodilnega v seštevku te sezone Britanca Lewisa Hamiltona. Tretji je bil Nizozemec Max Verstappen (Red Bull). Za Bottasa je bil današnji "pole position" četrti v sezoni 2020 in 15. v karieri.

V Imolo so se dirkači formule 1 v koronski sezoni vrnili po 14 letih premora. Zaradi varnostnih ukrepov tekmovanje poteka brez gledalcev, opravili pa so tudi le en prosti trening po nekoliko spremenjenem programu konca tedna, dobil ga je Hamilton pred Verstappnom in Bottasom.

Valtteri Bottas | Avtor: Profimedia Profimedia

Iz druge vrste bo v nedeljo poleg Verstappna začel še Francoz Pierre Gasly (Alpha Tauri), za katerega je bilo to izenačenje doslej najboljšega kvalifikacijskega dosežka. Iz tretje pa bosta startala Avstralec Daniel Ricciardo (Renault) in Tajec Alexander Albon (Red Bull).

Novo razočaranje je doživel nekdanji štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel. Nemški dirkač Ferrarija se ni prebil v zadnji del kvalifikacij in bo začel le s 14. mesta. Nekoliko bolje se je odrezal drugi Ferrarijev dirkač Monačan Charles Leclerc, ki je bil sedmi.

sebastian vettel Napadel Ferrari Šport Vettlu počil film: "Dolgo sem se grizel v jezik, a tole..."

Skupno ima v SP po dirki na Portugalskem, kjer je dosegel rekordno 92. zmago v karieri, Hamilton 77 točk naskoka pred Bottasom (256-179), tretji v seštevku sezone je Verstappen s 162.

Dirka za VN Emilije Romanje se bo v nedeljo začela ob 13.10.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice