Šport > Moto športi
167 ogledov

Novo prizorišče, sicer pa vse po starem...

Lewis Hamilton Profimedia
Hamiltonu kvalifikacije v Portimau.

Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) je zmagovalec kvalifikacij pred nedeljsko dirko formule 1 v portugalskem Portimau. Na novem prizorišču formule 1 bo iz prve vrste začel še njegov moštveni sotekmovalec Finec Valtteri Bottas.

Bottas je sicer prevladoval na prostih treningih na Portugalskem, toda Hamilton je v zadnjem hitrem poskusu v kvalifikacijah prišel do prvega mesta in skupno že 97. "pole positiona" v karieri, devetega v tej sezoni.

Iz druge vrste bosta nedeljsko dirko začela Red Bullov nizozezmski dirkač Max Verstappen in Ferrarijev voznik Monačan Charles Leclerc, iz tretje pa Mehičan Sergio Perez (Racing Point) in Tajec Alexander Albon (Red Bull).

Hamilton bo na nedeljski dirki lovil nov rekord formule 1 po številu zmag. Na prejšnji preizkušnji na Nürburgringu je namreč zmagal že 91. v karieri in tako ujel sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja, z naslednjim uspehom pa bo Britanec sam stopil na vrh večne lestvice najboljših dirkačev vseh časov.

vettel schumacher Kdo je GOAT? Šport "Hamilton ni na nivoju Schumija"

Pred 12. postajo v sezoni 2020 ima Hamilton že precejšnjo prednost; na vrhu letošnjega seštevka ima branilec naslova 230 točk, drugi je Bottas s 161, tretji pa Verstappen s 147.

Dirka se bo v nedeljo začela ob 14.10.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.