Šport > Moto športi
612 ogledov

Schumijeva usoda bo zavisela od Ferrarija

mick schumacher Epa
Mick Schumacher je na pragu uresničitve sanj.

Z družnim odhodom Romaina Grosjeana in Kevina Magnussena, ki po koncu sezone zapuščata moštvo Haas, so se Micku Schumacherju, sinu sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja, na široko odprla vrata v svet elitnega dirkaškega športa.

mick schumacher Spremembe Šport Dolgoletna dirkača zapuščata F1, blizu sedeža zdaj Schumacher

Interes za sodelovanje z mladim dirkačem, trenutno vodilnim v skupni razvrstitvi prvenstva formule 2, so pokazali tudi pri Haasu, vendar bo razplet dogodkov odvisen predvsem od Ferrarija.

guenther steiner | Avtor: Epa Epa
"Zagotovo ne bi imel nič proti, če bi se Mick pridružil naši ekipi," je povedal šef ameriškega moštva Guenther Steiner. "Odločitev je v rokah Ferrarija. Mi lahko govorimo, koga si želimo v ekipi, vendar ne vemo, kakšne pogodbe ima Ferrari z mladimi dirkači. Kdo si ne bi želel Schumacherja v svojem dirkalniku? Še posebej v takšni formi, kot jo trenutno kaže v F2," je dodal Steiner.

Ovira Haasa za podpis s Schumacherjem pa ni samo Ferrari, temveč tudi Alfa Romeo, ki naj bi se z 21-letnikom že dogovorila za sodelovanje v prihodnji sezoni. Mladi Schumacher naj bi v letu 2021 dirkal ob izkušenemu Kimiju Räikkönenu. "Moja prihodnost je še odprta. Najprej moram dokončati sezono formule 2. To je moja prioriteta," je govorice o selitvi med elito hitel zanikati Nemec.

Mick Schumacher Razočaranje Šport Zaradi spleta okoliščin propadel debi Micka Schumacherja v F1

Mick Schumacher je član Ferrarijeve dirkaške akademije.

mick schumacher | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 07:42 23.oktober 2020.

    Schumijeva usoda bo zavisela od Ferrarija, WTF?!!!