Šport > Moto športi
570 ogledov

"Hamilton ni na nivoju Schumija"

vettel schumacher Epa
Ob izenačitvi rekorda po številu zmag na dirkah formule 1 so vzklile številne polemike o tem, kdo je najboljši dirkač vseh časov.

Lewis Hamilton je nedavno izenačil rekord Michaela Schumacherja po številu zmag na dirkah za veliko nagrado, prav tako pa se mu nasmiha sedmi naslov svetovnega prvaka, kolikor jih je v karieri zbral legendarni Nemec.

Ti dosežki so botrovali vse glasnejši razpravi o tem, ali je Hamilton boljši od Schumacherja. V razpravo se je zdaj vmešal tudi dirkač Ferrarija Sebastian Vettel, ki ima štiri naslove prvaka in 53 zmag.

lewis hamilton Užaljeni prvak Šport Počilo med Hamiltonom in dirkaško legendo: "Žal mi je, da tako misli"

Lewis Hamilton VN Francije | Avtor: Epa Epa
"Dosežka Lewisa Hamiltona ne bi mogel spoštovati bolj, kot ga," je o 91 zmagah velikega rivala povedal nemški dirkač. "Vedno sem mislim, da je Michaelova številka nedosegljiva. Lahko smo prepričani, da jo bo Lewis še presegel. Ne glede na to moram reči, da bo Michael vedno moj heroj. Imel je nekaj, kar nisem videl pri nobenem dirkaču doslej. Morda tudi zato, ker sem ga občudoval kot otrok, medtem ko sem se z Lewisom meril na stezi. To je povsem druga situacija. Čez 10, 15 ali 20 bomo verjetno še bolj cenili njegove dosežke."

Na vprašanje, v čem je bil Michael Schumacher tako poseben, je Vettel odvrnil: "Preprosto boljši je od vseh, ki sem jih videl doslej. Imel je naravni talent, ki ga je težko razložiti. Če pogledate njegovo vožnjo s kartom, boste videli več spretnosti in večjo kontrolo dirkalnika. Michael je imel naravne sposobnosti, ki jih nima nihče drug. Za povrhu vse je imel še izjemno delovno vnemo. Kombinacija teh lastnosti je razlog, zakaj je tako izstopal. Nisem še srečal njemu enakega," je povedal Vettel.

michael schumacher Razkritje Šport "Schumacherju sem to odsvetoval, a me ni poslušal"

GOAT - angleška kratica za greatest of all time (najboljši vseh časov)

sebastian vettel | Avtor: Epa Epa

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.