Šport > Moto športi
23266 ogledov

"Schumacherju sem to odsvetoval, a me ni poslušal"

michael schumacher Epa
Nekdanji menedžer Michaela Schumacherja je spregovoril o dirkačevi nepričakovani vrnitvi v formulo 1.

Michael Schumacher se je kot sedemkratni svetovni prvak in zmagovalec 91 dirk za veliko nagrado upokojil leta 2006 pri Ferrariju, a se je štiri leta kasneje vrnil kot dirkač tedaj še nekonkurenčnega Mercedesa.

Vrnitev ni bila pretirano uspešna, saj se je v treh sezonah le enkrat zavihtel na zmagovalni oder, v skupnem seštevku pa je vpisal osmo, deveto in 13. mesto, kar so najslabše uvrstitve v karieri, če ne upoštevamo krstne sezone, v kateri je nastopil na manj kot polovici dirk in osvojil končno 14. mesto.

Svoj pogled na Schumacherjev neuspešen poskus vrnitve na pota stare slave je predstavil dirkačev nekdanji menedžer (do leta 2012) Willi Weber. "Michael se ni uspel prilagoditi. Pri Ferrariju je imel posebne nastavitve, ki so mu bile pisane na kožo, pri Mercedesu pa tega ni dobil."

lewis hamilton Užaljeni prvak Šport Počilo med Hamiltonom in dirkaško legendo: "Žal mi je, da tako misli"

"Razvoj novih dirkalnikov je šel v drugo smer in Schumacher ni več imel takšnega vpliva na tehnologijo, kot ga je imel denimo pri Ferrariju ali Benettonu. Ker Rossu Brawnu po letu 2009 ni več uspelo izboljšati dirkalnika, je Nico Rosberg nenadoma postal hitrejši, Michael pa tega ni mogel kompenzirati. Prišlo je do menjave generacij, čeprav je bil Michael fizično zelo dobro pripravljen," je povedal Weber in razkril, da je nekdanjemu klientu odsvetoval vrnitev.

"Michael pri Mercedesu ni uspel. Ko bi me vsaj poslušal. Vse je poskusil. Z Rosbergom sta pripomogla k hitrejšemu Mercedesu, ki je nato začel osvajati naslove. Po nepotrebnem se je vrnil," je sklenil Weber.

Michael Schumacher Willi Weber Ferrari | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 4
  • marko50 07:03 17.oktober 2020.

    Schumi je vedno šel k slabim mostvam. On je saj sodeloval pri razvoju bolida. Eno leto bi še počakal pa bi po mojem imel 10 naslovov.

  • Avatar Alissica
    Alissica 06:05 17.oktober 2020.

    ❤️ ︍Ocenite moje fotografije tukaj - WWW.ES17.CLUB

  • Waltter 15:33 16.oktober 2020.

    Weber je ze malo mimo on rabi pozornost in rabi denar ki mu ga primanjkuje obnasa pa se ze tako kot da ima malo psiholoske probleme. Marcedes je bil ko je prisel Michael nazaj navadna smetisna kanta in o kompenzaciji ...prikaži več in o nekih dosezkih se ni moglo niti sanjati. Ja mu je uspelo narediti Marcedes mocnejsi ampak on ni imel vec casa da bi uzival sadove svojega dela na razvoju. Tak da Weber speli se..