Šport > Moto športi
3053 ogledov

Hamilton izenačil Schumija, kar je storil Michaelov sin, močno odmeva

lewis hamilton Epa
Lewisu Hamiltonu je naposled uspelo to, kar se je dolga leta zdelo nedosegljivo. Ob tem se mu je poklonila tudi družina Schumacher.

Ko je Michael Schumacher leta 2006 zmagal na 91. dirki formule 1, je bil marsikdo prepričan, da bo njegov dosežek v prihodnosti nemogoče ponoviti. 14 let kasneje je na dirki za VN Eifla to uspelo aktualnemu svetovnemu prvaku Lewisu Hamiltonu.

"Sanjal sem o tem, da bi bil nekoč v tem položaju, vendar si tudi v najbolj divjih sanjah nisem upal predstavljati, da bom izenačil Michaela Schumacherja," je dejal dirkač Mercedesa. 

hamilton vettel Rival Šport "Hamilton si zasluži spoštovanje"

Družina Schumacher je Hamiltonov poseben dan pospremila z lepo gesto. Po koncu dirke je namreč v Britancu pristopil sin sedemkratnega svetovnega prvaka in mu izročil čelado, s katero je njegov oče dirkal v svoji zadnji sezoni v F1. "Čestitke. To je darilo naše družine. Izjemen dosežek," je dejal Mick, ki že nestrpno pričakuje svoj debitantski nastop v elitnem dirkaškem tekmovanju.

Vidno ganjeni in presenečeni Hamilton je ob tem dejal: "Sploh ne vem, kaj bi rekel. Ko sem odraščal, sem idoliziral dirkače in njihovo sposobnost, da so tako uspešni iz tedna v teden, iz dirke v dirke, iz leta v leto. To je zares izjemna čast. Trajalo bo kar nekaj časa, da se privadim."

lewis hamilton | Avtor: Epa Epa

Hamilton je bil še najstnik, ko je Schumacher leta 2001 na večni lestvici prehitel do takrat najuspešnejšega dirkača vseh časov Alaina Prosta (51 zmag). "Spominjam se, da smo z bratom in očetom vsako nedeljo sedeli na kavču in gledali Michaela, kako je pobegnil tekmecem. Po koncu dirke sva z bratom igrala dirkaške igre. Grand Prix 3, če se ne motim. Jaz sem bil vedno Michael. Takrat sem bil star 13, 14 let. Res noro, če pomislim, kje sem danes. Težko je opisati, kako se počutim."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice