Šport > Moto športi
2342 ogledov

Počilo med Hamiltonom in dirkaško legendo: "Žal mi je, da tako misli"

lewis hamilton Epa
Trikratnega svetovnega prvaka žalosti prepričanje Lewisa Hamiltona, da ga pretekle dirkaške legende ne spoštujejo dovolj.

Sir Jackie Stewart, trikratni svetovni prvak formule 1, je razočaran, ker Lewis Hamilton meni, da velikani elitnega dirkaškega športa ne priznavajo njegove veličine.

"Letečega Škota" so pred Britančevo 91. zmago na dirki za VN Eifla, s katero se je izenačil z rekorderjem Michaelom Schumacherjem, vprašali, kdo je po njegovem mnenju najboljši dirkač vseh časov.

lewis hamilton Ni mogel verjeti Šport Hamilton izenačil Schumija, kar je storil Michaelov sin, močno odmeva

Stewart je navrgel več imen, a Hamiltona ni bilo med njimi. Dejal je celo, da ima svetovni prvak "skorajda nepošteno prednost" v superiorni srebrni puščici, kar pa Britancu ni bilo niti najmanj všeč.

 | Avtor: Epa Epa
"Pogosto me dajejo v nič, še posebej starejši dirkači. Očitno so obsedeni s tem. Ne vem, zakaj. Zelo spoštujem nekdanje legende, čeprav še kaj naprej grdo govorijo o meni," je bil neposreden dirkač Mercedesa.

Stewarta je njegov odziv razžalostil. Poudaril je, da ni želel razvrednotiti Hamiltonovih dosežkov, prav tako do njega ne goji nobenih osebnih zamer.

"Lewis je najboljši dirkač svojega časa. Nisem ga dajal v nič, razočaran sem, da tako misli. Kaj bi pridobil s tem? Star sem 81 let. Vprašali so me, ali mislim, da je Lewis najboljši dirkač vseh časov. Odvrnil sem, da je to težko reči. Po mojem mnenju je bil najboljši Juan Manuel Fangio, za njim Jim Clark. Ali sploh lahko trdimo, da je nekdo najboljši?" se je branila dirkaška legenda.

jackie stewart | Avtor: Epa Epa
"Ali je Lionel Messi boljši od Peleja ali Sira Stanleyja Matthewsa, ki je veljal za najboljšega v času mojega otroštva? Ali je Roger Federer boljši od Roda Laverja? To so različna obdobja. Lewis je najboljši dirkač svojega časa in to nikakor ni žaljivo. Odličen je v tem, kar počne. Drugačen od Nikija Laude, Jackieja Stewarta, Jima Clarka, Grahama Hilla,..."

"Lewisovi dosežki so izjemni, vendar ima že zelo dolgo na razpolago najboljši dirkalnik. Ko sem podrl rekorde Fangia in Clarka, sem bil zelo zadovoljen. Še vedno sta moja heroja in ju smartram za boljša od mene. Lewis je s selitvijo k Mercedesu sprejel zelo dobro odločitev. Čestitam mu. Prav se je odločil. Toda ali je boljši od Fangia, ki je osvojil pet naslovov prvaka s štirimi ekipami? Ali je res boljši od Clarka ali Michaela Schumacherja? Težko je reči," še meni Škot.

Komentarjev 1
  • janez56 12:19 17.oktober 2020.

    Naj z McLaren Hondo s šaltheblom odpelje krog hitreje od Senne. Ne uspe mu niti v sanjah. Senna bi pa v mercedesu odpeljal boljši krog vsaj za sekundo. Torej šunka ne seže Senni do gležnjev. Pika.