Šport > Moto športi
4378 ogledov

Dolgoletna dirkača zapuščata F1, blizu sedeža zdaj Schumacher

romain grosjean Epa
Poslavljata se dolgoletna člana karavane formula 1.

Francoz Romain Grosjean in Danec Kevin Magnussen sta na prizorišču dirke svetovnega prvenstva v formuli 1 v portugalskem Portimau sporočila, da bosta po koncu sezone zapustila moštvo Haas. Načrtov za prihodnost še nimata, oba pa ne vidita veliko možnosti, da bi kariero nadaljevala v formuli 1.

"Sedem let nisem zmagal na dirki, zagotovo ne bi tudi naslednje leto, če bi nadaljeval v formuli 1. Zato iščem nove izzive v drugih tekmovanjih," je za danske medije izjavil Magnussen, ki je že večkrat izrazil zanimanje za dirke serije indyCar. Danec se je Haasu pridružil leta 2017, to sezono pa je osvojil vsega eno točko.

Le za odtenek uspešnejši je bil letos Grosjean, ki se v času pri Lotusu desetkrat uvrstil na stopničke. "Zadnje poglavje je zaprto in knjiga je končana. Veliko sem se naučil, izboljšal sem se, sem boljši voznik in tudi boljši človek. S tem zavedanjem si moram poiskati nove izzive," je sporočil 34-letni Francoz, ki je namignil, da bi se lahko pridružil svetovnemu prvenstvu v vzdržljivostni vožnji ali formuli E.

Iz Haasa imen njunih zamenjav še niso objavili, vse glasnejše pa so govorice, da bosta to Rus Nikita Mazepin in Nemec Mick Schumacher, sin sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice