Šport > Moto športi
1427 ogledov

Nekdanji šef Mercedesa ovrgel govorice o Schumacherju

michael schumacher Epa
Eden najvplivnejših mož v zgodovini motošporta je nalil čistega vina o Michaelu Schumacherju.

Nekdanji šef Mercedesa Norbert Haug je zanikal, da se je Michael Schumacher, ki se je dokončno upokojil leta 2012, od formule 1 poslovil pod prisilo njegovega tedanjega moštva.

Legendarni nemški dirkač se je prvič upokojil leta 2006 pri Ferrariju, nato pa se je štiri leta kasneje vrnil in naslednje tri sezone dirkal za Mercedes, kjer je pomagal pri zasnovi dirkalnika, s katerim se je Lewis Hamilton zapisal med nesmrtna imena motošporta.

vettel schumacher Kdo je GOAT? Šport "Hamilton ni na nivoju Schumija"

norbert haug michael schumacher | Avtor: Epa Epa
Po Haugovih besedah je imel Schumacher, čigar "druga kariera" še zdaleč ni bila tako uspešna kot prva, saj se je v treh letih samo enkrat uvrstil na zmagovalni oder, možnost nadaljevati v F1, a tega ni izkoristil.

S tem je Haug ovrgel dolgoletne govorice, da so se veterana znebili, ker so želeli v moštvo zvabiti Hamiltona.

"Malo govoric v svetu formule 1 je dejansko resničnih. Nihče ni nikogar upokojil. To je bila popolnoma Michaelova odločitev," je zatrdil Haug in dodal, da je Nemec s trdim delom tlakoval pot svojemu nasledniku.

"Če bi oba dirkala na vrhuncu kariere, bi ju ločilo nekaj tisočink. Je pa Michael postavil temelj za Lewisove uspehe. Vedno sta bila zelo spoštljiva drug do drugega. Nikoli nisem zasledil, da bi kdo od njiju izrekel kaj slabega na račun drugega," je dodal nekdanji šef Mercedesa.

mick schumacher Moštva lobirajo Šport Schumijeva usoda bo zavisela od Ferrarija
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.