Šport > Moto športi
16004 ogledov

Vettlu počil film: "Dolgo sem se grizel v jezik, a tole..."

sebastian vettel Epa
Štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel je poskrbel za precej resne obtožbe na račun svojega moštva.

Sebastian Vettel (Ferrari) je po še enem vikendu za pozabo svojo ekipo, s katero se bo neslavno razšel ob koncu letopšnje sezone, obtožil zarote in namernega šikaniranja.

Nemca, nekoč enega najdominantnejših dirkačev vseh časov, je v nedeljo znova zasenčil mlajši in manj izkušeni Charlec Leclerc, ki je dirko za VN Portugalske, na kateri je Lewis Hamilton (Mercedes) slavil rekordno 92. zmago, končal na četrtem mestu, Vettel šest mest za njim.

Lewis Hamilton VN Portugalske Šport "92, Lewis, 92. Spreminjaš zgodovino,"

Za nekdanjega dirkača Red Bulla je bil to že deseti poraz na dvanajstih dirkah v internem dvoboju z mladim Monačanom, na katerega pri Ferrariju računajo, da jih bo potegnil iz brezna, kot je to po prestopu iz Benettona leta 1996 storil Michael Schumacher.

Vettel, ki je pred prestopom k Ferrariju samo enkrat izgubil proti moštvenemu kolegu, Danielu Ricciardu leta 2014, bo moral letos še drugič zapored priznati premoč Leclercu.

Razlago za takšen nepričakovan razplet dogodkov je po nedeljski dirki ponudil v pogovoru za nemški RTL.

"Po eni strani sem vesel, ker sem odpeljal dobro dirko. Na začetku sem imel težave, izgubil sem nekaj mest in dvakrat, trikrat skoraj odstopil. V nadaljevanju sem dirkal dobro," je uvodoma povedal Vettel, nato pa šokiral z obtožbo na račun rdeče garaže.

"Več kot očitno je drugi dirkalnik hitrejši. Kje izgubim toliko časa? Celo leto se že grizem v jezik. Verjetno kakšnemu idiotu ne bi nikoli potegnilo, toda ali sem jaz popoln idiot? Ne bi rekel. Na drugi strani garaže je vse občutno lažje. Osredotočiti se moram nase, vendar mi ni lahko. Še posebej, ker so moja pričakovanja višja. Vseeno mi je za ves medijski pomp. A v dirkalniku mi je to težko sprejeti, ker sem preveč ambiciozen in še vedno lačen uspehov," je dejal 33-letnik.

Šef rdečih Mattia Binotto je možnost teorije zarote gladko zavrnil: "Dirkalnika sta identična. Iskreno upam, da se bo Seb v Imoli bolje odrezal in vsem pokazal, česa je sposoben. Charles je dober, a so pričakovanja do drugega dirkača še večja," je povedal Binotto.

Vettel ima pet dirk pred koncem sezone na računu 18 točk (13. mesto), Leclerc kar 75 (5. mesto).

Mattia Binotto | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 2
  • ramon 21:50 26.oktober 2020.

    Vettel je res idiot in to ne malo. Jebejo ga celo leto pa namesto da se pobere on še vedno z glavo skozi zid. In tako je delal tudi na dirkah. Samo ravno skoz zid. Ne spoštuje ga noben pri ...prikaži več Ferrariju pa tudi sam se ne zgleda

  • supreme 15:22 26.oktober 2020.

    Binotto ....pezde lažnivo.

Sorodne novice