Šport > Moto športi
170 ogledov

Na seznamu nova država

Jeddah Džeda Savdska Arabija Reševalni pas/Twitter
Nočna ulična dirka za VN Savdske Arabije bo potekala v Džedi ob Rdečem morju.

Savdska Arabija bo leta 2021 gostila dirko formule ena, je sporočilo tamkajšnje ministrstvo za šport in vodja resorja princ Abdulaziz bin Turki. Širitev ponudbe športnih tekmovanje je del strateške razvojne "vizije 2030", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

michael schumacher Rutina Šport Todt razkril, kaj počneta skupaj s Schumacherjem

Z dirko F1 želi država na Arabskem polotoku storiti še en korak na desetletni poti k manjši odvisnosti od nafte in drugih naravnih danosti, še poroča AFP.

Novost na koledarju F1 bržčas pomeni uresničitev načrtov vodstva tekmovanja po 23 dirkah v sezoni 2021.

"Navdušeni smo, da lahko zaželimo dobrodošlico Savdski Arabiji v sezoni 2021 po številnih ugibanjih v zadnjih dneh. Savdska Arabija je država, ki hitro postaja središče številnih velikih športnih dogodkov, zato smo presrečni, da bomo lahko tam gostili dirko F1," je za spletno stran tekmovanja dejal šef F1 Chase Carey.

"Regija je za nas zelo pomembna, obenem pa je 70 odstotkov prebivalcev mlajših od 30 let, kar prinaša ogromen potencial za nove navijače," je še dejal Carey, ki je dodal, da bodo dokončni koledar dirk objavili v prihodnjih tednih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice