Presenečenje za presenečenjem

Foto: Profimedia
Osip nosilcev na Wimbledonu.
Oglej si celoten članek

Prvi teniški igralec sveta, Srb Novak Đoković, je uvodni dan tretjega turnirja za grand slam v sezoni v Wimbledonu svojo nalogo opravil po pričakovanjih in se brez večjih težav prebil v 2. krog. Je bil pa prvi krog usoden za kar nekaj najvišje postavljenih igralcev in igralk, vključno z drugo nosilko, Japonko Naomi Osaka.

Đoković, ki lovi svoj 16. nalov na turnirjih velike četverice, je 57. igralca sveta, Nemca Philippa Kohlschreiberja, ugnal s 6:3, 7:5 in 6:3. Đokovićev začetek sicer ni bil najbolj prepričljiv oziroma odločen, mogoče tudi zaradi dejstva, da ga je prav Kohlschreiber ugnal marca v Indian Wellsu.

Njegov boj si je ogledal tudi nekdanji hrvaški teniški as Goran Ivanišević, ki ga je kar nekoliko presenetljivo Đoković povabil v svoj trenerski štab. "Goran mi je bil vedno za zgled. Ko je tukaj zmagal leta 2001, sem bil del tega, saj je treniral v Nemčiji v isti bazi kot jaz, ko sem bil star 13 ali 14 let. Čutil sem, kot da sem tudi jaz pripomogel nekaj k tisti zmagi," se je malce pošalil Đoković in dodal, da sta z Ivaniševićem dolgoletna prijatelja.

V naslednjem krogu 32-letnega Đokovića, zmagovalca zadnjih treh turnirjev za grand slam, čaka Američan Denis Kudla, 111. igralec na lestvici ATP.

Wimbledon Hercogova odigrala pravi maraton

V 2. krog se je prebil tudi četrti nosilec, Južnoafričan Kevin Anderson. Lanski finalist je v uvodnem dvoboju premagal Francoza Pierre-Huguesa Herberta s 6:3, 6:4 in 6:2. Rus Karen Hačanov, deseti nosilec, pa se je v 2. krogu uvrstil po zmagi nad Južnokorejcem Woo Kwon Soonom s 7:6 (6), 6:4, 4:6 in 7:5.

Zato pa sta tekmovanje končala šesti in sedmi nosilec. Nemec Alexander Zverev je izgubil proti Čehu Jiriju Veselyu s 6:4, 3:6, 2:6 in 5:7, Grk Stefanos Cicipas pa proti Italijanu Thomasu Fabbianu s 4:6, 6:3, 4:6, 7:6 (8) in 3:6.

Na ženskem delu turnirja pa se je v nadaljevanje prebila tretja nosilka, Čehinja Karolina Pliškova, ki je s 6:2 in 7:6 (4) ugnala Kitajko Lin Zhu. Uspešna je bila tudi osmopostavljena Ukrajinka Jelina Svitolina, ki je s 7:5 in 6:0 izločila Avstralko Dario Gavrilovo, prav tako pa je svojo nalogo dobro opravila tudi sedma nosilka, Romunka Simona Halep, ki je s 6:4 in 7:5 premagala Belorusinjo Aliaksandro Sasnovič.

Foto: Profimedia Naomi OSaka

Za veliko presenečenje pa je poskrbela Kazahstanka Julija Putinceva, 39. igralka sveta je izločila drugo nosilko, Japonko Naomi Osako, ki jo je premagala s 7:6 (4) in 6:2. Enaindvajsetletna Japonka je sicer dejala, da ji je odleglo, da ni več številka 1 na svetu, a sproščenost proti nadarjeni Putincevi ni pomagala. Ista igralka jo je premagala že na nedavnem turnirju v Birminghamu, takrat v 2. krogu. V treh medsebojnih dvobojih je vedno slavila Kazahstanka.

Neuspešna pa je bila tudi desetopostavljena Belorusinja Arina Sabalenka, ki jo je v 1. krogu izločila 139. igralka sveta, Slovakinja Magdalena Rybarikova. Ta je slavila s 6:2 in 6:4.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.