Šport
193 ogledov

Hercogova odigrala pravi maraton

Polona Hercog
Polona Hercog je zmagala v uvodnem krogu turnirja za grand slam v Wimbledonu.

Polona Hercog je v prvem krogu Wimbledona po dveh urah in pol premagala Slovakinjo Viktorijo Kužmovo s 4:6, 7:6 (5) in 7:5. Šestdeseta igralka sveta Hercogova in 47. Kužmova sta se do danes pomerili le enkrat. Lani je bila na Mallorci boljša Štajerka. V Wimbledonu je 28-letna Hercogova najdlje prišla do tretjega kroga, 21-letna Kužmova do prvega.

Hercogova je dvoboj začela slabo. Prvo igro je izgubila na svoj servis, Slovakinja pa je zatem na svoj začetni udarec prednost povečala na 2:0. V šesti igri sta bili igralki poravnani pri 3:3, nato pa je Kužmova nagnila tehtnico na svojo stran, saj je dobila dve igri. Hercogova se še ni predala, dobila je naslednjo igro, a je Slovakinja na svoj servis osvojila niz.

V drugem nizu sta igralki izmenično osvajali igre na svoj servis, v podaljšani igri pa je bila bolj zbrana Hercogova ter s tem izenačila v nizih na 1:1.

Tretji niz se ni začel po željah Štajerke. Po 1:1 je izgubila naslednje tri igre, a zatem osvojila štiri in povedla s 5:4. Hercogova je servirala za zmago, vendar ni bila uspešna. V 11. igri je Slovenka znova prešla v vodstvo, na svoj začetni udarec pa je v drugo izkoristila priložnost in zmagala.

"Lahko rečem, da sem s končnim rezultatom zadovoljna, igra pa ni bila na tisti visoki ravni, ki sem jo pričakovala. Mislim, da sem bila v zadnjih dneh pripravljena veliko bolje, kot sem pokazala na sami tekmi. Definitivno je pozitivna stvar današnje tekme, da mi je uspelo narediti ta preobrat v zadnjem nizu, kjer nisem popustila in sem do konca verjela v zmago," je dejala Hercogova.

Kot sama pravi, ima še rezerve, malce je ošvrknila tudi samo igrišče. "Malo me je presenetilo samo igrišče. Podlaga je bila dokaj počasna, trava veliko višja kot na igriščih za trening. Na splošno gledano, pa v teh ključnih trenutkih veliko bolj verjamem vase, se prepustim trenutku in poskušam uživati tudi v takih izzivih."

V drugem krogu jo čaka Američanka Madison Keys, 17. nosilka, ki je v prvem krogu izločila Tajko Luksiko Kumkhum. "Spet me čaka igralka, ki zelo dobro servira. Predvsem na travi je zelo nevarna prav zaradi servisa in ker igra zelo napadalno. Danes bom še analizirala to zmago, nato pa bom naredila načrte za naprej," se je na naslednjo tekmico ozrla Hercogova.

Konec za Jakupovićevo

Potem ko se je Polona Hercog prebila v 2. krog tretjega turnirja za teniški grand slam v sezoni, je imela manj uspeha Dalila Jakupović. Slednja, 143. igralka, je morala priznati premoč Belgijki Kirsten Flipkens, 103. na lestvici WTA, ki je zmagala s 6:1 in 6:3.

Jakupovićeva je v prvem nizu izgubila četrto in šesto igro, ko je servirala, tako da je Belgijka hitro prišla do visoke in neulovljive prednosti.

Tudi začetek drugega niza ni bil nič boljši, Slovenka je namreč izgubila že prvo igro na svoj servis, nato pa še peto. V osmi je sicer Slovenki uspelo narediti "break", a je Flipkensova nato pri vodstvu s 5:3 sama spet odvzela servis Jakupovićevi in se veselila zmage.

V torek bo Aljaž Bedene igral proti Italijanu Matteu Berrettiniju, Kaja Juvan se bo v 1. krogu merila s Čehinjo Krystino Pliškovo, Tamara Zidanšek pa s Kanadčanko Eugenie Bouchard.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice