Presenetljiva imena v prvi vrsti

Foto: Epa Pol Espargaró.
Foto: Epa Pol Espargaró.
Dirkači v razredu motoGP so opravili s kvalifikacijami za VN Štajerske.
Oglej si celoten članek

Španec Pol Espargaró (KTM) je bil najhitrejši v kvalifikacijah za dirko svetovnega prvenstva v motociklizmu za VN Štajerske v avstrijskem Spielbergu. Drugi je bil Japonec Takaaki Nakagami (Honda LCR), tretji pa Francoz Johann Zarco (Ducati).

Za Espargarója je današnji "pole position" prvi v karieri v elitnem razredu, japonskega tekmeca pa je prehitel za pičlih 22 tisočink.

V Spielbergu je ta konec tedna na sporedu druga zaporedna dirka na tem prizorišču in skupno peta v premešani sezoni 2020. Prejšnji teden je zmagal Andrea Dovizioso (Ducati), ki je bil danes v kvalifikacijah deveti.

Zarco, ki ga je vodstvo tekmovanja kaznovalo zaradi neodgovorne vožnje in povzročitve nesreče na prejšnji dirki, pa je bil sicer tretji, a bo dirko zaradi kazni v nedeljo začel iz boksov. Do prve vrste na dirki je tako prišel tudi Španec Joan Mir (Suzuki).

V skupnem seštevku pred nedeljsko dirko vodi Francoz Fabio Quartararo (Yamaha SRT), ki je bil danes le deseti, s 67 točkami. Dovizioso jih ima 56, tretji je Maverick Viñales (Yamaha), danes šesti, z 48.

motoGP Krivec za srhljivo nesrečo dobil kazen

V razredu moto2 si je prvi startni položaj privozil Španec Arón Canet, drugi je bil njegov rojak Jorge Martín, tretji pa Japonec Tetsuta Nagashima. 

V najšibkejšem razredu moto3 pa je bil prvi Argentinec Gabriel Rodrigo pred Špancem Raúlom Fernándezom in Japoncem Tatsukijem Suzukijem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.