Preuranjene novice o Schumacherju

Foto: Profimedias schumacher
Operacija Michaela Schumacherja je do nadaljnjega prestavljena, poročajo britanski mediji.
Oglej si celoten članek

Navedbe, da bo Michael Schumacher v prihajajočih dneh prestal nov operativni poseg v okviru njegovega zdravljenja z matičnimi celicami, so netočne, poroča britanski The Guardian. 

Schumacherja, ki se je poškodoval leta 2013 med počitnicami v Meribelu, kjer je ob padcu med smučanjem utrpel hude poškodbe možganov, bi moral v Parizu operirati zdravnik Phillipe Menasché, eden od pionirjev na področju celičnega zdravljenja.

Cilj operativnega posega je regeneracija pacientovega živčnega sistema.

Kot kaže, bo potrebno z novo operacijo še malce počakati.

Schumacher, ki je bil po nesreči več mesecev v umetni komi, je v zadnjih letih prestal že več posegov vendar javnosti ni znano, kakšen, če sploh, je njegov napredek.

Foto: Epa michael schumacher

Ne v času koronavirusa

Dodatne informacije v zvezi s predvideno operacijo so razkrili novinarji The Guardiana, ki poročajo, da operativnega posega ni mogoče izvesti, dokler obstaja tveganje zaradi pandemije covida-19.

"Kolikor razumemo, takšna operacija v času izbruha koronavirusa ne pride v poštev," so zapisali.

Dirkačeva družina v skladu z ustaljeno prakso navedb ni želela komentirati. Podala je le skopo pojasnilo, da tako kot doslej nima namena razkrivati nobenih podrobnosti o zdravstvenem stanju ali poteku zdravljenja.

"Kot smo uspeli izvedeti, bo do operacije verjetno prišlo, vendar ne v času, ko je prisotno tveganje zaradi koronavirusa," še piše ugledni britanski časnik.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.