Prevc bo lovil še en prestižni naslov

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Norvežani za sezono 2016/17 pripravljajo novo serijo tekmovanj v smučarskih skokih, ki bi bila konkurenčna novoletni turneji štirih skakalnic.
Oglej si celoten članek

Gre za tekmovanje Raw Air (surov zrak), ki naj bi med 10. in 19. marcem vključevalo šest tekem in štiri kvalifikacije. Najboljši trije skakalci bi si ob tem razdelili 100.000 evrov denarnega sklada.

Po poročanju spletnega medija za smučarske skoke skispringen.com so za organizacijo tekmovanja prijavljena norveška mesta Oslo, Lillehammer, Trondheim in Vikersund.

Skupni zmagovalec bo prejel 60.000 evrov, drugouvrščeni 30.000, tretjeuvrščeni pa 10.000 evrov. Skupaj s premijami svetovnega pokala bo tako v desetih dneh na voljo pol milijona evrov.

Da bi se prireditelji izognili težavam s prevozi med tekmovališči, so sklenili dogovor z norveškimi železnicami, ki bodo zagotovile posebne nočne vlake.

''Raw Air ne bo kopija turneje štirih skakalnic. Ne želimo biti in ne bomo konkurenca novoletni turneji,'' je zatrdil koordinator Arne Abraten.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.