Šport
41 ogledov

Prevc bo lovil še en prestižni naslov

planica 2016 Saša Despot
Norvežani za sezono 2016/17 pripravljajo novo serijo tekmovanj v smučarskih skokih, ki bi bila konkurenčna novoletni turneji štirih skakalnic.

Gre za tekmovanje Raw Air (surov zrak), ki naj bi med 10. in 19. marcem vključevalo šest tekem in štiri kvalifikacije. Najboljši trije skakalci bi si ob tem razdelili 100.000 evrov denarnega sklada.

Po poročanju spletnega medija za smučarske skoke skispringen.com so za organizacijo tekmovanja prijavljena norveška mesta Oslo, Lillehammer, Trondheim in Vikersund.

Skupni zmagovalec bo prejel 60.000 evrov, drugouvrščeni 30.000, tretjeuvrščeni pa 10.000 evrov. Skupaj s premijami svetovnega pokala bo tako v desetih dneh na voljo pol milijona evrov.

Da bi se prireditelji izognili težavam s prevozi med tekmovališči, so sklenili dogovor z norveškimi železnicami, ki bodo zagotovile posebne nočne vlake.

''Raw Air ne bo kopija turneje štirih skakalnic. Ne želimo biti in ne bomo konkurenca novoletni turneji,'' je zatrdil koordinator Arne Abraten.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.