Prevc tudi na letalnici ne bo dobil priložnosti

Foto: Epa Peter Prevc
Trener moške skakalne reprezentance ni imel težkega dela pri določanju sedmega potnika v Oberstdorf.
Oglej si celoten članek

Sezona smučarski skokov se bo prihajajoči konec tedna nadaljevala s prvimi letošnjimi poleti v Oberstdorfu. Glavni trener Gorazd Bertoncelj, čigar stolček po boljših predstavah v Sapporu, kar je bila predvsem posledica odličnega drugega mesta Timija Zajca, očitno ni več v nevarnosti, je med potnike v Nemčijo sprva uvrstil šest orlov.

Na seznam so se neposredno uvrstili Anže Lanišek, Anže Semenič, Domen Prevc, Jurij Tepeš, Žiga Jelar in Zajc. Za zadnjo vstopnico sta se potegovala Jernej Damjan in Tilen Bartol. 

Sprejem skakalcev Šesterica potnikov na prve letošnje polete že znana

O najuspešnejšem slovenskem letalcu in preverjenemu mojstru letenja, Petru Prevcu, na seznamu ni bilo ne duha ne sluha.

Kot se je izkazalo, Dolenjevaščan še vedno nared za vrnitev na skakalnice, po predvievanjih pa bi se lahko fantom znova pridružil v Lahtiju (10. februar). Nekdanji zmagovalec svetovnega pokala bo za zdaj nadaljeval s pripravami v Kranju. Njegova forma se izboljšuje, poudarja Bertoncelj, ki upa, da bo nared do tekme na Finskem.

Sedmi potnik v Oberstdorf se je po sredinem treningu v Planici določil sam, saj je Damjan močno zbolel in tako mesto brez boja prepustil Bartolu. 

Peter Prevc je eden najboljših letalcev vseh časov. Gre za trikratnega letalca sezone (2014, 2015, 2016) in nekdanjega svetovnega prvaka iz Bad Mitterndorfa (2016). V vitrini ima tudi srebro z ekipne tekme lani v Oberstdoru (2018) ter bron s prvenstva v Harrachovu (2014). Na letalnicah je zbral sedem zmag za svetovni pokal in 12 uvrstitev na stopničke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.