Prevc vendarle ugnal Freunda

Foto: EPA
Foto: EPA
Potem ko je Peter Prevc po dramatičnem boju izgubil obračun s Severinom Freundom za veliki globus svetovnega pokala, je zdaj Nemca le premagal. V glasovanju na uradni spletni strani Fis so mu navijači prisodili naslov športnika zime v smučarskih skokih.
Oglej si celoten članek

Najboljši slovenski skakalec je v glasovanju dobil 29,73 odstotka glasov, Severin Freund je bil drugi z 22,53 odstotka, Norvežan Anders Fannemel pa tretji s 14,65 odstotka.

Za Petra Prevca je to lahko majhna tolažba po sezoni, v kateri je sicer dosegel veliko, bil 14-krat na stopničkah in trikrat zmagal, brez globusa pa ostal le zaradi manjšega števila zmag kot Freund, s katerim sta imela enako število točk. Za nameček pa je seveda postavil še svetovni rekord v poletih in postal prvi človek na svetu z doseženo 250-metrsko znamko na letalnicah.

Drugi v glasovanju je Freund, zmagovalec devetih tekem za svetovni pokal in dobitnik velikega globusa, tretji pa Fannemel, aktualni svetovni rekorder z 251,5 metra. Za prvo trojico so največ glasov navijačev dobili še japonski neuničljivi veteran Noriaki Kasai, Norvežan Rune Velta in Avstrijec Stefan Kraft.

Velta je zmagal v glasovanju za vzhajajočega zvezdnika, drugi je bil njegov rojak Johann Andre Forfang, tretji pa Čeh Roman Koudelka.

Slovenci pa so bili v ospredju še v eni kategoriji, saj je trener Goran Janus s 25,21 odstotka glasov pristal na drugem mestu, največ jih je dobil Avstrijec Alexander Stöckl, trener norveške reprezentance (49,87 %), tretji je bil nemški selektor, Avstrijec Werner Schuster, z 18,70 odstotka glasov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:28 6. April 2015.

    Kljub temu je Peter odličen

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.