Šport
24 ogledov

Prevc vendarle ugnal Freunda

peter prevc EPA
Potem ko je Peter Prevc po dramatičnem boju izgubil obračun s Severinom Freundom za veliki globus svetovnega pokala, je zdaj Nemca le premagal. V glasovanju na uradni spletni strani Fis so mu navijači prisodili naslov športnika zime v smučarskih skokih.

Najboljši slovenski skakalec je v glasovanju dobil 29,73 odstotka glasov, Severin Freund je bil drugi z 22,53 odstotka, Norvežan Anders Fannemel pa tretji s 14,65 odstotka.

Za Petra Prevca je to lahko majhna tolažba po sezoni, v kateri je sicer dosegel veliko, bil 14-krat na stopničkah in trikrat zmagal, brez globusa pa ostal le zaradi manjšega števila zmag kot Freund, s katerim sta imela enako število točk. Za nameček pa je seveda postavil še svetovni rekord v poletih in postal prvi človek na svetu z doseženo 250-metrsko znamko na letalnicah.

Drugi v glasovanju je Freund, zmagovalec devetih tekem za svetovni pokal in dobitnik velikega globusa, tretji pa Fannemel, aktualni svetovni rekorder z 251,5 metra. Za prvo trojico so največ glasov navijačev dobili še japonski neuničljivi veteran Noriaki Kasai, Norvežan Rune Velta in Avstrijec Stefan Kraft.

Velta je zmagal v glasovanju za vzhajajočega zvezdnika, drugi je bil njegov rojak Johann Andre Forfang, tretji pa Čeh Roman Koudelka.

Slovenci pa so bili v ospredju še v eni kategoriji, saj je trener Goran Janus s 25,21 odstotka glasov pristal na drugem mestu, največ jih je dobil Avstrijec Alexander Stöckl, trener norveške reprezentance (49,87 %), tretji je bil nemški selektor, Avstrijec Werner Schuster, z 18,70 odstotka glasov.

Komentarjev 1