Prevca in orle čakata mraz in sneg

Foto: EPA
Foto: EPA
Smučarji skakalci, ki jih ta konec tedna čaka svetovno prvenstvo v poletih, se bodo na Kulmu srečali s sneženjem, mrazom in vetrom.
Oglej si celoten članek

Kot poročajo prireditelji, bo letalce v Bad Mitterndorfu pričakalo 25 centimetrov novozapadlega snega, predvsem v soboto pa tudi temperature pod lediščem in spremenljive vetrovne razmere.

Po besedah lokalnih meteorologov bo sonce sijalo le v četrtek na kvalifikacijah, padavin še ne bo. Že v petek pričakujejo prve snežinke, predvsem zvečer bo sledilo poslabšanje vremena. Veter naj bi takrat dosegal hitrosti med 50 in 60 km/h. Temperature bodo približno dve ali tri stopinje Celzija pod ničlo, zapadlo bo tudi pet centimetrov snega.

Še več snežne odeje naj bi Kulm imel v soboto, ko bo ves dan snežilo, padlo naj bi kar do 20 centimetrov snega. Temperature se bodo z -10 povzpele na -5 stopinj Celzija, poleg tega bo zapihal še severozahodnik.

Poleg Petra Prevca bodo na avstrijskem prizorišču slovenske barve branili še Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Anže Lanišek in Andraž Pograjc. Treningi bodo 14. januarja, nato 15. in 16. januarja sledita po dve seriji posamične tekme, 17. januarja pa bo še ekipni nastop.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.